Ενός λεπτού σιγή τήρησαν οι σύνεδροι της ΕΝΠΕ στη Ρόδο, κατά την έναρξη εργασιών του τακτικού συνεδρίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, για τον θάνατο του Δημήτρη Τζηρίτη. Ειδικότερα, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στον εκλιπόντα λέγοντας τα εξής:

«Χθες τη νύχτα χάσαμε ένα επίλεκτο μέλος της ομάδας της γενικής συνέλευσης της ένωσης περιφερειών Ελλάδος και έναν πολύ καλό μου φίλο και συνεργάτη στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τον περιφερειακό σύμβουλο Χαλκιδικής, Δημήτρη Τζηρίτη ο οποίος χθες στις 4:00 το πρωί μας άφησε. Θέλω πραγματικά να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του, και στους οικείους του. Ένας άνθρωπος που υπηρέτησε την αυτοδιοίκηση με αυταπάρνηση από πολλές θέσεις, του Δημοτικού συμβούλου, του αντιδημάρχου Πολυγύρου, του δημάρχου Πολυγύρου. Επί δύο τετραετίες περιφερειακού συμβούλου, τα τελευταία 12 χρόνια, είναι σίγουρο ότι άφησε βαθύ το αποτύπωμά του στην κοινωνία της Χαλκιδικής και της Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και στην ΕΝΠΕ της οποίας ήταν ενεργό μέλος».

Ο κ. Τζιτζικώστας μνημόνευσε και τη Φώφη Γεννηματά, από τον θάνατο της οποίας σήμερα συμπληρώθηκε ένας χρόνος, καλώντας τους συνέδρους να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή.