Μήνυμα του προέδρου της ΠΟΞ και πολιτευτή της ΝΔ, Γρηγόρη Τάσιου για την Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης βίας κατά των γυναικών:

Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, έρχεται για να αναδείξει ένα υπαρκτό και ιδιαίτερα ανησυχητικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση που συνιστά παραβίαση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Στην κακοποίηση δεν υπάρχουν διακρίσεις κοινωνικής, μορφωτικής ή οικονομικής φύσης. Τα αριθμητικά στοιχεία που καταγράφουν τα περιστατικά βίας κατά των γυναικών σοκάρουν σε εθνικό και διεθνές επίπεδο αποτελώντας παράλληλα ντροπή για τις σύγχρονες κοινωνίες.
Η εξάλειψη της βίας εναντίον των γυναικών είναι ζήτημα δημοκρατίας και μας αφορά όλους και όχι μόνο τις γυναίκες. Η συντήρηση στερεότυπων και πατριαρχικών αξιών δίνει χώρο στα φαινόμενα βίας κατά των γυναικών τα οποία αυξάνονται παρά την εξέλιξη της κοινωνίας.

Είναι ανάγκη αυτά τα στερεότυπα να πάψουν να υπάρχουν. Όλοι μας πρέπει να προσπαθήσουμε και να συμβάλλουμε στην πρόληψη και στην εξάλειψη αλλά και στην καταγγελία περιστατικών βίας.