Έναν νέο χώρο αναψυχής θα έχουν την άνοιξη στη διάθεσή τους οι κάτοικοι του Ν. Μαρμαρά Σιθωνίας, όπου εκτελείται το έργο Ανάπλασης και Αναβάθμισης χώρου Πρασίνου και Εγκατάστασης Αστικού Εξοπλισμού. Με άλλα λόγια, ένα πάρκο δίπλα στο γήπεδο μπάσκετ του χωριού, σε έκταση 3 στρεμμάτων, που γειτνιάζει με την παιδική χαρά.

Είναι ένας χώρος σύμφωνα με τον δήμαρχο Σιθωνίας Κυπαρίσση Ντέμπλα που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον κάθε δημότη και επισκέπτη του Ν. Μαρμαρά για στιγμές χαλάρωσης και αναψυχής.

Και στο Πόρτο Κουφό τον Γενάρη, θα ξεκινήσει το έργο παρεμβάσεων εξωραϊσμού και φωτισμού που έχει στην επίβλεψή του το Λιμενικό Ταμείο Σιθωνίας.

Παράλληλα, για το λιμάνι του Ν. Μαρμαρά, ο διαγωνισμός προωθήθηκε στην τρίτη εταιρεία που κατέθεσε προσφορά και ο δήμαρχος ευελπιστεί ότι η ανάδοχος εταιρεία θα εγκατασταθεί τον Φεβρουάριο.

Στη Συκιά ήδη δημοπρατήθηκαν οι χώροι της ανάπλασης που θα γίνει, βάσει μελέτης κόστους 320 χιλ. ευρώ, ένα έργο που θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2023. Παράλληλα δημοπρατήθηκε η αναβάθμιση του παιδικού σταθμού Συκιάς, που εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμη στο τέλος του 2023, ως έργο ενταγμένο στο Leader, μέσω της ΑΝΕΤΧΑ.

Στο Μεταγγίτσι, η δημοτική αρχή ευελπιστεί ότι ως τα τέλη Δεκεμβρίου θα μπορέσει να δημοπρατήσει το έργο Αποκατάστασης και Επανάχρησης Νερομύλου Μεταγγιτσίου. Το έργο βρίσκεται στην τελική ευθεία, παρά τις επιπλέον εγκρίσεις και άδειες που απαιτήθηκαν από τη διαχειριστική αρχή.

Ο καιρός, ωστόσο, σύμφωνα με τον δήμαρχο Σιθωνίας κ. Ντέμπλα, καθυστερεί το έργο των ασφαλτοστρώσεων, που παγώνει προς στιγμή για να συνεχιστεί σε 2 μήνες. Την ίδια στιγμή, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού Νικήτης και Ν. Μαρμαρά. Για τη Νικήτη μάλιστα έχει βρεθεί χώρος, και ανατέθηκε μελέτη σκοπιμότητας για την επέκταση του βιολογικού.

Τέλος ενταγμένο στο πρόγραμμα Α. Τρίτσης είναι το έργο της Ύδρευσης στο σύνολο του δήμου, με εξαίρεση το Μεταγγίτσι, βάσει του οποίου γίνεται καθολική επέκταση του δικτύου.