Ένα νέο κατάστημα στεγνοκαθαριστηρίου άνοιξε πριν από λίγους μήνες στην περιοχή των Νέων Μουδανιών. Πρόκειται για κατάστημα της μεγαλύτερης αλυσίδας στεγνοκαθαριστηρίων στην Ελλάδα, της Stegno, μιας αλυσίδας που καινοτομεί στο χώρο του καθαρισμού και φροντίδας ειδών ύφανσης, καθώς διαθέτει ένα από τα πιο αυστηρά πρωτόκολλα όσον αφορά τη λειτουργία της.

Πρόσφατα η ελληνική εταιρεία που διαθέτει ένα δίκτυο 39 καταστημάτων σε Ελλάδα και Βουλγαρία, εγκαινίασε την παρουσία της στη Χαλκιδική, με ένα νέο κατάστημα franchise που άνοιξε μόλις τον Ιούλιο στην οδό Θεσσαλονίκης 26, επιχειρώντας να μεταλαμπαδεύσει την τεχνογνωσία της και στη βόρεια Ελλάδα.

Η υπερσύγχρονη μονάδα πλύσης των Νέων Μουδανιών, λειτουργεί κάτω από συγκεκριμένα πρωτόκολλα διαθέτοντας ειδικά οικολογικά, βιοδιασπώμενα και υποαλλεργικά απορρυπαντικά και μαλακτικά, κατασκευασμένα στη Γαλλία με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές και για λογαριασμό αποκλειστικά της εταιρείας.

“Όπως δηλώνουν στο Xalkidiki Politiki οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης, Γιώργος και  Φωτεινή, η απόφαση πάρθηκε με γνώμονα την έλλειψη στην αγορά των Νέων Μουδανιών ποιοτικών υπηρεσιών στεγνοκαθαριστηρίου, τόσο όσον αφορά τα ρούχα όσο και τη φροντίδα των λευκών ειδών των τοπικών μικρών τουριστικών καταλυμάτων.”

Όπως τονίζει ο κ. Μπαραχάνος, το κατάστημα των Νέων Μουδανιών αποτελεί ένα πάντρεμα ενός ολοκληρωμένου καθαριστηρίου λιανικού τύπου μαζί με ένα κατάστημα που προσφέρει υπηρεσίες φροντίδας λευκών ειδών στη χονδρική και συγκεκριμένα σε μικρά καταλύματα όπως ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Άλλωστε η Χαλκιδική αποτελεί έναν από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, τουλάχιστον σε ευρωπαϊκό επίπεδο, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε παραπλήσιες επιχειρήσεις να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαραχάνο «παρόλο που το κατάστημα άνοιξε στα μέσα Ιουλίου και είχε ήδη ξεκινήσει η τουριστική σεζόν και οι συνεργασίες, υπήρξε μια αρκετά καλή ανταπόκριση από τα καταλύματα. Υπήρξαν και σταθερές συνεργασίες ακόμα και σε καθημερινό επίπεδο, οι οποίες κανονικά ξεκινάνε τον Μάιο και τελειώνουν τον Οκτώβριο.

Η μισή λειτουργία του μαγαζιού βασίζεται στο κομμάτι του τουρισμού και η άλλη μισή στο κομμάτι των ρούχων. Η περίοδος δηλαδή από μέσα Απριλίου μέχρι τέλος Οκτώβρη είναι το κομμάτι της χονδρικής του μαγαζιού, γιατί δεν έχει ρούχα συνήθως αυτή τη περίοδο, έχει τελειώσει και η περίοδος των χαλιών, έχει τελειώσει ο χειμώνας κλπ, και ξεκινάει το κομμάτι της καλοκαιρινής σεζόν που εκεί έχεις μόνο λευκά είδη. Μετέπειτα με τον ερχομό του χειμώνα, ξεκινάει το κομμάτι της λιανικής που σχετίζεται με το κομμάτι των ρούχων, τα παπλώματα, τις κουβέρτες, τα χαλιά, τα δερμάτινα κλπ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία διαθέτει μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών και φροντίδας των ρούχων προσαρμοσμένες στις εκάστοτε ανάγκες των πελατών, αρκεί κανένας να τις αναζητήσει είτε στην ιστοσελίδα της, είτε σε ένα από τα δεκάδες καταστήματά της ανά την επικράτεια.