Χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής Villeroyet Boch 2022 που διεξήχθη στο Λουξεμβούργο, στην κατηγορία Community Catering, απέσπασε η Culinary Team Greece της Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας (πρώην λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος), προσθέτοντας άλλη μια επιτυχία στο ενεργητικό της μετά το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε το 2020 στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής στη Στουτγάρδη. Μια ακόμη διάκριση για την ελληνική ομάδα, σε μια διοργάνωση που συμμετείχαν 100 επιλεγμένες ομάδες chef από 55 χώρες από όλο τον κόσμο.
Η παγκόσμια αυτή εντυπωσιακή γαστρονομική διοργάνωση, πλούσια σε ψυχαγωγία και γεύσεις από όλο τον κόσμο, προσέλκυσε πάνω από 8.000 επαγγελματίες μαγειρικής και 150 δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο. Το κοινό απόλαυσε τα διαγωνιζόμενα πιάτα, σε ένα χώρο 900 θέσεων. Οι διαγωνιζόμενοι chef πρόβαλλαν τη γαστρονομική τους κουλτούρα σε συνάρτηση με σύγχρονες γαστρονομικές τάσεις και υγιεινές διατροφικές πρακτικές. Ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες είχαν πολύ υψηλό επίπεδο.
Η ομάδα της Ένωσης, Culinary Team Greece, σχεδίασε, οργάνωσε και πραγματοποίησε ένα ελληνικό γεύμα βασισμένη στο θέμα του διαγωνισμού “Η Γαστρονομική μας παράδοση και πολιτισμός στο σήμερα”. Λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η διοργάνωση, όλα τα εισιτήρια για το ελληνικό μενού είχαν εξαντληθεί από το κοινό, αναδεικνύοντας το έντονο ενδιαφέρον τους για την ελληνική συμμετοχή. Η Culinary Team Greece πρόσφερε 120 μερίδες από κάθε πιάτο του μενού της, που ήταν εμπνευσμένο από τις παραδόσεις της Μακεδονικής Κουζίνας.
Βασικά συστατικά της επιτυχίας της ομάδας της Ένωσης ήταν το βουβαλίσιο γάλα, ελιές Χαλκιδικής, αγουρέλαιο, λαβράκι, χόρτα, κορκότο, ρύζι, γιαούρτι και φέτα, προϊόντα που πήρε μαζί της από την Ελλάδα. Το μενού της επιτυχημένης ελληνικής αποστολής περιελάβανε σούπα Τανωμένο σορβά, χωριάτικη σαλάτα με μους μελιτζάνας, κοτόπουλο Ολύμπου και κέικ πατάτας με μπάτζο, λαβράκι από την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας με ρύζι Χαλάστρας και άγρια χόρτα με αγουρέλαιο Χαλκιδικής, παραδοσιακή πίτα Μαρσίνα Βέροιας και γλυκό Καζάν ντιπί με βουβαλίσιο γάλα.
Η ελληνική αποστολή επιδεικνύοντας άριστη συνεργασία, υψηλό επαγγελματικό επίπεδο και αγάπη για τη μαγειρική τέχνη κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο. Τα μέλη της ομάδας, με Team Manager τον Χρήστο Γκότση, είναι οι Παύλος Ντάφης, Δήμητρα Πολατίδου, Παναγιώτης Μαρκούτης, Δημήτρης Χατζημελετίου, Βασίλης Μαλτάς και Κώστας Γεωργατζάς.
Η συμμετοχή της Ένωσης πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και υπό την Αιγίδα του Ε.Ο.Τ. (Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού).
Η ελληνική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε επιτυχώς με τη σημαντική υποστήριξη των εταιριών: GINOX, PANARITIS, ΑΦΟΙ ΓΑΛΗ, PROVIL, ΕΛΕΤΡΟ, PYRAMIS, EUROCATERING, ΜΕΒΓΑΛ, ΕΛΟΠΥ, EGEM, SCANBOX, AYO, ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ, ΔΕΘ-HELEXPO, AMT GASTROGUSS, ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ, BOSKOS FOODS, ALFA PASTRY, ΤΡΟΦΟ94, WUSTHOF, ANTHOULAKIS LTD, ΧΟΥΤΟΣ CATERING, COLORATO, E-PLASTICS.GR, ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΣ, HEALTH NUTRITION, MILLENNIUM, POTIDEA PALACE, THE MET HOTEL, SHINE+CLEAN, GOLDEN TREE, ΤΑ ΤΡΙΑ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ.
Φωτογραφία Αρχείου