Σήμερα, ο Αντιπρόεδρος κ. Μαργαρίτης Σχοινάς βρίσκεται στη Χάγη, όπου θα εγκαινιάσει την 3η συνεδρίαση της ομάδας εργασίας για την υλοποίηση της στρατηγικής της ΕΕ για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού και τη διαφύλαξη της εβραϊκής ζωής, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι κρατών μελών και εβραϊκών οργανώσεων από όλη την ΕΕ.  Για πρώτη φορά, η ομάδα εργασίας που αρχικά συστάθηκε το 2019 συνεδριάζει υπό την αιγίδα κράτους μέλους της ΕΕ. Η συνεδρίαση διοργανώνεται από τον ολλανδικό εθνικό συντονιστικό φορέα καταπολέμησης του αντισημιτισμού και το ολλανδικό Υπουργείο Δικαιοσύνης και Ασφάλειας. Η πρωτοβουλία αυτή σηματοδοτεί μια ουσιαστική αλλαγή στη συνεργασία μεταξύ της Επιτροπής και των κρατών μελών για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού και μάλιστα σε μια σημαντική στιγμή, καθώς όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν δεσμευτεί να αναπτύξουν εθνικά σχέδια δράσης και/ή στρατηγικές. Η ημερήσια διάταξη εστιάζει στην επικαιροποίηση των εθνικών στρατηγικών, στην καταπολέμηση του αντισημιτισμού στο διαδίκτυο και στη διαφύλαξη της εβραϊκής ζωής.

Ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς θα συναντηθεί με την Ολλανδή Υπουργό Δικαιοσύνης και Ασφάλειας κ. Ντιλάν Γεσιλγκιόζ-Ζεγκέριους, με την οποία θα συζητήσουν τρόπους αντιμετώπισης του αντισημιτισμού σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, και στο διαδίκτυο, καθώς και δράσεις στο πλαίσιο της Ένωσης Ασφάλειας της ΕΕ. Ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς θα συναντηθεί επίσης με μέλη της εβραϊκής κοινότητας της Χάγης στο περιθώριο της ομάδας εργασίας.

Το απόγευμα, ο Αντιπρόεδρος θα συμμετάσχει σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης σχετικά με το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο με ακαδημαϊκούς, βουλευτές και δημοσιογράφους, την οποία διοργανώνει το Ινστιτούτο Clingendael.