Κρατισμό καταλογίζει στα κόμματα της αντιπολίτευσης ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βαγιωνάς λόγω των αντιδράσεων που εμφανίζουν απέναντι στο νομοσχέδιο για την υγεία και τις αλλαγές που επιφέρει στο ΕΣΥ.

«Δεν μπορούμε να έχουμε το μοντέλο της υγείας που είχαμε το 1950 μετά από τον πόλεμο. Θέλω να ρωτήσω αυτούς που ανησυχούν. Μήπως δεν γίνεται κάτι παρόμοιο στους στρατιωτικούς και πανεπιστημιακούς γιατρούς; Θα οριστούν αυστηρά κριτήρια για τους γιατρούς που θα μπορούν να ιδιωτεύσουν. Εγώ ο ίδιος δεν ήμουν στο νοσοκομείο Παναγία; Και με επαίνους τότε από τον Υπουργό Υγείας του ΠΑΣΟΚ» ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής περιγράφοντας τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα ένα νοσοκομείο.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής δεν αλλάζει τίποτα σήμερα. «Για παράδειγμα εμείς δεν έχουμε αναισθησιολόγο. Τώρα όμως θα μπορούμε έστω και για λίγο να έχουν αυτή την ειδικότητα. Ένας γιατρός ειδικότητας θα μπορεί πλέον να πάει σε ένα δημόσιο νοσοκομείο με εργασιακή σχέση που θα ρυθμίσει το κράτος. Και όχι να γίνεται «λαθρεμπόριο» όπως σήμερα», είπε ο βουλευτής. Ο κ. Βαγιωνάς απέδωσε τις αντιδράσεις στη συνδικαλιστική κίνηση των γιατρών και των συλλόγων τους. «Δεν χάνει κανείς, ούτε οι γιατροί, ούτε ο λαός», επεσήμανε.

 

Εξελίξεις με τη δωρεά για το πάρκινγκ του ΓΝΧ

Η προσφυγή στο ΣτΕ για τον ορισμό αξίας της έκτασης που γίνεται δωρεά στο ΓΝΧ που θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος στάθμεσης. Η διαφορά στις εκτιμήσεις που εκδικάζονται είναι αρκετά μεγάλη όπως τόνισε ο βουλευτής και τώρα η υπόθεση παραπέμπεται χρονικά για τον Απρίλιο του 2023.

 

Το Φράγμα του Χαβρία

Στις 15 Οκτωβρίου οι 3 ενδιαφερόμενες κοινοπραξίες πήραν παράταση ως τις 15 Δεκεμβρίου για τις προσφορές τους. Κάτι ωστόσο που δυσαρεστεί τον βουλευτή Γιώργο Βαγιωνά, καθώς ήδη τα υλικά για την εκτέλεση του έργου έχουν εκτιναχθεί. Το πλαφόν του υπουργείου ενδεχομένως να μην επαρκεί για την ομαλή έναρξη εργασιών του μεγάλου έργου στη Χαλκιδική. «Εγώ καταλαβαίνω τις στάσεις και των δύο πλευρών καθώς πρόκειται για έργο ΣΔΙΤ. Με ικανοποιεί το γεγονός ότι δεν έχουν αλλάξει οι όροι του έργου, όπως η υποχρέωση συντήρησης του έργου, στην πρώτη του φάση, για 27,5 χρόνια. Ταυτόχρονα θα έχουν την ευκαιρία οι δήμοι να εκπαιδεύσουν νέους εργαζόμενους στο κομμάτι της συντήρησης», τόνισε ο βουλευτής.

 

Οι εκλογές που έρχονται…

Ο βουλευτής της ΝΔ στη Χαλκιδική, Γιώργος Βαγιωνάς, με αφορμή την εκλογολογία και τη δική του απόφαση να μην είναι ξανά υποψήφιος, μίλησε για την τιμητική εκδήλωση που έκανε στο πρόσωπό του ο Παγχαλκιδικός Σύλλογος «Αριστοτέλης» και την προσφορά του Συλλόγου στα πολιτιστικά δρώμενα και την ιστορία της Χαλκιδικής. Όπως είπε ο κ. Βαγιωνάς οι σχέσεις του με τον Σύλλογο πάνε πολλά χρόνια πίσω και αφορούν πολλές δράσεις και προσφορές. «Η προσφορά μου σε όλα τα επίπεδα αφορούν τα επόμενα 10 χρόνια από τώρα. Το ίδιο ισχύει και για τον «σπόρο» που έβαλα αναφορικά με τα έργα που χρειάζεται και θα χρειαστεί η Χαλκιδική», τόνισε ο βουλευτής. Αναφέρθηκε επίσης στην εναέρια σιδηροδρομική σύνδεση του «Μακεδονία» με την Κασσάνδρα, κάτι το οποίο δειλά-δειλά, όπως είπε, σχεδιάζεται. Ένα δεύτερο έργο που θεωρεί ότι απαιτείται είναι μια νέα οδική χάραξη ή διαπλάτυνση του δρόμου Ιερισσού Πολυγύρου. Τέλος αναφέρθηκε για άλλη μια φορά και στην δέσμευση της Ελληνικός Χρυσός, έναντι των συμβατικών της υποχρεώσεων.