Συνειδητή επιλογή από το Νοέμβριο του 2018 χαρακτήρισε την στροφή του στον Α΄ βαθμό Αυτοδιοίκησης ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος, ο οποίος μίλησε για την προεκλογική περίοδο που έρχεται και την εκ νέου υποψηφιότητά του.

«Είναι ένα ερωτικό ταξίδι ανάμεσα σε μένα και την τοπική αυτοδιοίκηση που πρέπει να ολοκληρωθεί από την παράταξή μας», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βαλιάνος. Τα 4 χρόνια που ολοκληρώνονται σε λίγο, δεν ήταν εύκολα, όπως είπε ο ίδιος, τόσο λόγω covid όσο και λόγω ενεργειακής κρίσης που εκτίναξε τις τιμές στα ύψη. «Μέσα σε όλο αυτόν τον ορυμαγδό εμείς ορθοποδήσαμε, νοικοκυρεύοντας τον δήμο και με ώριμες προτάσεις ώστε να διεκδικήσουμε χρηματοδοτήσεις. Σε έναν δύσκολο στίβο ωριμάσαμε μελέτες για να διεκδικήσουμε υποδομές, και τρία χρόνια μετά, με περηφάνια λέμε ότι παρουσιάζουμε ένα πλούσιο έργο που είναι έτοιμο να αποδώσει καρπούς και να φανεί στα μάτια του δημότη σε επίπεδο υλικών δημιουργιών», είπε συνοψίζοντας ο κ. Βαλιάνος για να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους θα ζητήσει εκ νέου τη λαϊκή εντολή για να διοικήσει τον δήμο.

Σύμφωνα με τον κ. Βαλιάνο οι δήμοι καλούνται να διεκδικούν χρήματα από προσκλήσεις που βγαίνουν από προγράμματα. Ο δήμος Αριστοτέλη, τόνισε, μέχρι τώρα, δήλωνε παρόν σε όλες τις προσκλήσεις με βαρύτητα στο κομμάτι της διαχείρισης λυμάτων σε όλες τις κοινότητές του. Επιπλέον έγιναν ανάλογες κινήσεις για την ύδρευση, με εσωτερικά δίκτυα και εξωτερικά δίκτυα όπου υπήρχε ανάγκη, καθώς και μονάδες απονιτροποίησης όπως εκείνη του Στανού. Ο δήμαρχος Αριστοτέλη δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις αναπλάσεις, όπως και στη συντήρηση ιστορικών κτισμάτων, αλλά και στο έργο των ασφαλτοστρώσεων που βελτιώνουν το εσωτερικό οδικό δίκτυο.

Για να διεκδικήσει κανείς χρήματα χρειάζεται μελετητική ετοιμότητα, τόνισε με έμφαση ο κ. Βαλιάνος, αναφερόμενος στις μελέτες για 6 λιμάνια του δήμου Αριστοτέλη. «Κανείς δεν σου χαρίζει χρήματα. Το αποδείξαμε με το λιμάνι της Αμμουλιανής που εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης», δήλωσε. Αναφέρθηκε επίσης και στο λιμάνι της Ουρανούπολης, το πολύπαθο έργο, που χρειάζεται τη σύνταξη εκ νέου μελετών για να κατασκευαστεί. «Ο δήμος Αριστοτέλη, για πρώτη φορά, με το λιμενικό του Ταμείο θα μπει ως συμμέτοχος στο έργο. Καταρχάς θα τρέξουμε τις μελέτες ως δήμος και δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και όταν φτάσουμε  στο επίπεδο έγκρισης των μελετών θα μπορούμε να μιλάμε για την εκκίνηση αυτού του εθνικής σημασίας έργου», αποκάλυψε για πρώτη φορά ο κ. Βαλιάνος.

Όπως κατέληξε ο δήμαρχος, η παράταξη βρίσκεται στην έναρξη ενός αγώνα κατά τον οποίο θα επικοινωνήσει στους δημότες, το ποιες ήταν οι προηγούμενες δεσμεύσεις, τι έγινε πράξη, και τι σχεδιάζεται από δω και πέρα.