Με παρέμβαση του δήμου Κασσάνδρας προσπεράστηκαν τα προβλήματα καθίζησης στον Ιερό Ναό Αρχαγγέλων στην Άθυτο, όπου κατασκευάζεται πλέον το τοιχίο αντιστήριξης του κτίσματος. Μιλώντας στο Xalkidikipolitiki η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά τόνισε τις δυσκολίες που κλήθηκε να προσπεράσει, προκειμένου να δοθούν όλες οι άδειες για το έργο. Ένα ιδιαίτερο έργο λόγω της φύσης της Αθύτου που είναι παραδοσιακός οικισμός και σε κάνε ενέργεια εμπλέκονται οι αρχαιολογικές υπηρεσίες.

«Είμαστε σε φάση αναμονής για να έρθει το γεωτρύπανο και να κάνει τις πασαλοπήξεις για το έργο», διευκρίνισε η κα. Χαλκιά. Σύμφωνα με την ίδια, αν το τοιχίο περιμετρικά του ναού υποχωρούσε, τότε υπήρχε σοβαρός κίνδυνος να καταπέσει και το κτίσμα της εκκλησίας, είτε πάνω στα παρακείμενα σπίτια, είτε σε οχήματα και διερχόμενους πεζούς. «Η Εκκλησία των Αρχαγγέλων είναι ένα μνημείο και φαίνεται αυτό από τις πέτρες ακόμη που είναι από αρχαιοτάτων χρόνων. Το έργο της αντιστήριξης είναι της τάξεως των 73 χιλ. ευρώ. Με 1 εκ 700 χιλ. ευρώ, γίνεται ανάλογη παρέμβαση στο πλάτωμα της Αθύτου όπου επίσης σημειώνονται προβλήματα. Η κα. Χαλκιά αποδίδει το γενικότερο πρόβλημα της Αθύτου στα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ετών.

«Η Άθυτος είναι ένα ιδιαίτερο χωριό. Εμείς ήδη ολοκληρώσαμε τη μελέτη για το αντιπλημμυρικό έργο του χωριού και αναμένουμε να ανοίξει το ΕΣΠΑ για να το χρηματοδοτήσουμε. Αναμένουμε να τελειώσουμε με αυτά και να προχωρήσουμε στον Βράχο όπου κι εκεί θα δώσουμε λύσεις», σημείωσε.

Όσον αφορά τον φωτισμό έχει ολοκληρωθεί ένα μεγάλο κομμάτι, και ακολουθούν άλλα δύο σημεία μεταξύ αυτών και η είσοδος του χωριού. «Αμέσως μετά ξεκινάμε τις ασφαλτοστρώσεις», δήλωσε η δήμαρχος Κασσάνδρας.

«Προσπαθούμε με όλες μα τις δυνάμεις και με πενιχρά μέσα να βελτιώσουμε πολύ την εικόνα της Αθύτου. Είναι από τα πιο όμορφα χωριά, τουριστικό και θέλει ιδιαίτερη προσέγγιση», τόνισε η κα. Χαλκιά.