Διέγραψε την Εύα Καΐλή, από το ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά τις έρευνες των βελγικών αρχών για διαφθορά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Soir η αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου εξετάζεται στο πλαίσιο υπόθεσης για διαφθορά στο κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που σχετίζεται με το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Μάλιστα η Le Soire κάνει λόγο για «σύλληψη» της Εύας Καΐλή και πως έγινε έρευνα στο σπίτι της. Κατά ορισμένες πληροφορίες εκλήθη και ο σύντροφός της για ανάκριση.

Τι ανακοίνωσε η εισαγγελία για την ευρύτερη έρευνα

Η έρευνα αφορά μεταξύ άλλων, πράξεις «διαφθοράς» και «ξεπλύματος χρήματος» στο πλαίσιο οργανωμένης συμμορίας, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της εισαγγελίας.

Για μήνες, Βέλγοι ερευνητές υποπτεύονταν ότι μια χώρα του Κόλπου επηρέαζε τις οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πληρώνοντας σημαντικά χρηματικά ποσά ή προσφέροντας σημαντικά δώρα σε τρίτους με πολιτική θέση ή και σημαντική στρατηγική θέση, εντός αυτού του οργάνου.

Σημειώνεται πως η ταυτότητα των συλληφθέντων δεν αποκαλύφθηκε από την ομοσπονδιακή εισαγγελία, η οποία έχει δικαιοδοσία στο Βέλγιο για υποθέσεις τρομοκρατίας και οργανωμένου εγκλήματος.

Σήμερα το πρωί, στο πλαίσιο αυτής της έρευνας από δικαστή των Βρυξελλών, πραγματοποιήθηκαν δεκαέξι έρευνες από την αστυνομία σε διάφορους δήμους της βελγικής πρωτεύουσας.

Εκτός από τις τέσσερις συλλήψεις, η αστυνομία κατέσχεσε «περίπου 600.000 ευρώ σε μετρητά», καθώς και «εξοπλισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών και κινητά τηλέφωνα» των οποίων το περιεχόμενο θα εξεταστεί.

«Αυτή η επιχείρηση στόχευε ιδιαίτερα βοηθούς βουλευτών που εργάζονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας πρώην ευρωβουλευτής», τόνισε τέλος η εισαγγελία.

Με πληροφορίες από iefimerida.gr και newsit.gr