Σακούλες με χρήματα βρέθηκαν στο σπίτι της αντιπροέδρου του ευρωκοινοβουλίου Εύας Καϊλή, η οποία διανυκτέρευσε σε κρατητήριο, γράφει η βελγική εφημερίδα L’echo.

Η Εύα Καϊλή και άλλα τέσσερα άτομα συνελήφθησαν στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται από την ηγεσία της Κεντρικής Υπηρεσίας Καταστολής της Διαφθοράς, την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και τον ανακριτή Μισέλ Κλαίζ, για υπόθεση διαφθοράς και ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

Η βελγική εφημερίδα κάνει λόγο για «πραγματική βόμβα στην καρδιά της ευρωπαϊκής δημοκρατίας» αναφερόμενη στις έρευνες που διεξάγονται για χρηματισμό από το Κατάρ.

«Τσάντες με μετρητά βρέθηκαν στο σπίτι της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», σημειώνει ο τίτλος του δημοσιεύματος, που πλαισιώνεται από φωτογραφία της κ. Καϊλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της L’Echo, η κ. Καϊλή συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, καθώς αυτός ήταν ο μόνος δυνατός τρόπος λόγω της βουλευτικής της ασυλίας.

Μετά τις πρώτες συλλήψεις και την κατάσχεση 600.000 ευρώ σε μετρητά, ανακρίθηκε και ο πατέρας της κ. Καϊλή, ο οποίος φέρεται να είχε «στην κατοχή του μια βαλίτσα γεμάτη χαρτονομίσματα και βρισκόταν σε διαδικασία μετακίνησης, αφού -σύμφωνα με το δημοσίευμα- οι ανακριτές πιστεύουν ότι είχε προειδοποιηθεί από συνεργούς».

Ρ. Μέτσολα: Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε τη δικαιοσύνη

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στέκεται σθεναρά ενάντια στη διαφθορά, αναφέρει σε ανάρτησή της η Ρομπέρτα Μέτσολα.

«Σε αυτό το στάδιο, δεν μπορούμε να σχολιάσουμε οποιεσδήποτε εν εξελίξει έρευνες παρά μόνο να επιβεβαιώσουμε ότι έχουμε συνεργαστεί και θα συνεργαστούμε πλήρως με όλες τις αρμόδιες διωκτικές και δικαστικές αρχές. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε την πορεία της δικαιοσύνης» λέει ακόμα η πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου.

Πηγές: kathimerini.gr και ertnews.gr