Η επέκταση φωτισμού στις κοινότητες Κασσάνδρας είναι μια από τις τρέχουσες εργολαβίες, που στην παρούσα φάση βρίσκονται σε εξέλιξη στην Άθυτο και την Καλλιθέα. Από την κοινότητα Καλλιθέας, η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά μίλησε για το έργο και τις ανάλογες παρεμβάσεις.

«Θέλουμε να φωτίσουμε ακόμη και τα πιο σκοτεινά σημεία. Η τεχνική μας υπηρεσία έχει ελέγξει πού υπήρχε πρόβλημα και ανάλογα δρομολογήθηκαν οι παρεμβάσεις. Είναι ένα έργο άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ με ΦΠΑ. Αφορά όλα τα χωριά, και ευελπιστούμε ότι ως τον Μάιο θα έχουμε τελειώσει», τόνισε η κα. Χαλκιά και μίλησε για το πόσο πίσω πήγαν αυτά τα έργα λόγω πανδημίας που φρέναρε τις υπηρεσίες.

Η δήμαρχος Κασσάνδρας αποκάλυψε ότι στις αρχές του επόμενου έτους θα βγει στον αέρα ο διαγωνισμός ανάθεσης αλλαγής του φωτισμού του δήμου, προκειμένου να γίνει εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων. «Ο δήμος Κασσάνδρας λόγω της γεωγραφίας του, με τις μεγάλες αποστάσεις μεταξύ οικισμών απαιτεί ένα τεράστιο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού, και πιστεύουμε ότι με την αλλαγή θα καταφέρουμε να κάνουμε οικονομία, με απτά αποτελέσματα στα ταμεία του δήμου», τόνισε η δήμαρχος.