Θρήνος επικρατεί από χθες στο Μαρούσι μετά την άγρια δολοφονία που έγινε το απόγευμα της Κυριακής (11/12) με θύμα μία κοπέλα 22 ετών και δράστιδα μία 17χρονη φίλη της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kathimerini.gr, όλα συνέβησαν όταν η 22χρονη ζήτησε από την 17χρονη φίλη της, με την οποία φέρεται να διατηρούσε πολύ στενή σχέση, να διακόψουν τις επαφές τους.

Τότε η 17χρονη, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και, όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές, εδώ και καιρό απείχε από την φαρμακευτική αγωγή που λάμβανε, άρπαξε ένα μαχαίρι και επιτέθηκε με σφοδρότητα στο θύμα προκαλώντας της αλλεπάλληλα τραύματα στον λαιμό.

Η δολοφονία της νεαρής κοπέλας αποκαλύφθηκε όταν συγγενικό πρόσωπο της 17χρονης βρέθηκε μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα και επικοινώνησε με την Άμεση Δράση. Στο σημείο έσπευσαν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και προχώρησαν στη σύλληψη της 17χρονης. Πληροφορίες αναφέρουν πως όταν η 17χρονη βρέθηκε ενώπιον των αστυνομικών, βρισκόταν σε κατάσταση σοκ και, σχεδόν αδυνατούσε να καταθέσει.

Η ανήλικη κρατείται και αναμένεται να γίνει η μεταγωγή της στον εισαγγελέα. Δεν αποκλείεται, ωστόσο, ο εισαγγελέας να ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη πριν εξετάσει τη 17χρονη.

Για την υπόθεση εξέδωσε ανακοίνωση ο δικηγόρος της οικογένειας της 17χρονης, κ. Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.

Η ανακοίνωση

«Χθες έλαβα εντολή από τους γονείς της δεκαεπτάχρονης στο Μαρούσι προκειμένου να υπερασπιστώ την κόρη τους που φέρεται πως τέλεσε ανθρωποκτονία εναντίον της εικοσιδιάχρονης φίλης της.

Όταν ενημερωθώ από την κ. Ανακρίτρια και λάβω γνώση της δικογραφίας και των συνθηκών του εγκλήματος, τότε θα μπορώ με βεβαιότητα να ενημερώσω την κοινή γνώμη για τις συνθήκες του τραγικού συμβάντος που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα. Σίγουρα τα εγκλήματα πάθους όπως το συγκριμένο έχουν πολλές νομικές διακλαδώσεις, αναλύσεις και λεπτομέρειες.

Σήμερα θρηνούν δύο οικογένειες και όχι μία. Η οικογένεια της ανήλικης δράστιδος και η οικογένεια του θύματος.

Εκπροσωπώντας την φερόμενη ως δράστιδα και έχοντας την ιδιότητα του πληρεξουσίου και αντικλήτου δικηγόρου της σας παραθέτω αυτούσια την ανακοίνωση της οικογένειάς της.

«Ως οικογένεια είμαστε βαθύτατα συγκλονισμένοι για την απώλεια της υπέροχης και αξιαγάπητης φίλης της κόρης μας.

Τα θερμότατα συλλυπητήρια στην οικογένειά της, συναισθανόμαστε πλήρως την οδύνη τους για τον άνθρωπό τους.

Τα δύο κορίτσια ξεκίνησαν μια υπέροχη φιλία η οποία δυστυχώς παρεκτράπη παρά τη θέλησή μας και την έντονη αντίδρασή μας.

Η κόρη μας είναι ένα παιδί με έντονα ψυχολογικά προβλήματα τα οποία δυστυχώς παρά την ιατρική βοήθεια που της παρείχαμε από την αρχή της εφηβικής της ηλικίας σε αναρίθμητους παιδοψυχίατρους – ψυχολόγους δεν κατέστη δυνατό να θεραπευθεί. Η δικαιοσύνη θα αποφανθεί για το έγκλημα που τέλεσε η κόρη μας με σκοπό να μην βλάψει κανέναν άλλον εις το μέλλον και τελευταίο τον εαυτό της.

Οι γονείς της αδικοχαμένης κοπέλας γνωρίζουν ότι ο πόνος της απώλειας του παιδιού τους θα ακολουθεί όλους μας για πάντα στη ζωή».