Νικητής του 9ου Φιλίππειου Δρόμου ήταν ο Αντώνης Παπαδημητρίου από την Χαλκιδική, που έκοψε την κορδέλα του τερματισμού σε 49′ 42”.

 

Αν και ξεκίνησε με λιακάδα, ολοκληρώθηκε με βροχή, το μεσημέρι της Κυριακής 11 Δεκεμβρίου 2022 ο 9ος Φιλίππειος Δρόμος Βεργίνα – Αλιάκμονας – Βέροια συνολικού μήκους 14,6 χιλιομέτρων. Κάτι περισσότερο από 600 δρομείς, από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, πήραν εκκίνηση από την Βεργίνα στις 10:30 και σε περίπου 45 λεπτά αργότερα, οι πρώτοι αθλητές έκαναν την εμφάνισή τους στην πόλη της Βέροιας. Την ώρα της εκκίνησης στη Βεργίνα, δόθηκε και η εκκίνηση από την Ελιά, για τους μικρούς δρομείς 7, 8 και 9 ετών, που έτρεξαν τον μικρό αγώνα των 500 μ. με πολύ ενθουσιασμό μέχρι τον τερματισμό στην πλατεία Δημαρχείου και φόρεσαν με καμάρι το αναμνηστικό μετάλλιο.

Νικητής του 9ου Φιλίππειου Δρόμου ήταν ο Αντώνης Παπαδημητρίου από την Χαλκιδική, που έκοψε την κορδέλα του τερματισμού σε 49′ 42”. Πρώτη γυναίκα που τερμάτισε με χρόνο 55′ 28” ήταν η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου από την Θεσσαλονίκη, νικήτρια του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας.

Τη γραμμή του τερματισμού πέρασαν δρομείς όλων των ηλικιών, από μικρά παιδάκια, ακόμα και μωράκια που περίμεναν λίγα μέτρα πριν το τέλος τους δρομείς γονείς τους για να τερματίσουν μαζί αγκαλιά, δρομείς με αμφίεση Άγιου Βασίλη, με μπλούζες με κοινωνικά και χιουμοριστικά μηνύματα, χαρίζοντας υπέροχες εικόνες και δίνοντας στην όλη διοργάνωση μια επιπλέον νότα γιορτής!

veriotis.gr