Σε μια φαντασμαγορική εκδήλωση άναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία των Νέων Φλογητών. Η γιορτή διοργανώθηκε από το δήμο Νέας Προποντίδας και την ενεργή στήριξη και συμμετοχή όλων των τοπικών φορέων. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος, οι Σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού σχολείου, οι Σύλλογοι διδασκόντων των σχολείων, η χορωδία, το ΚΑΠΗ και η Κοινότητα, Νέων Φλογητών συνεργάστηκαν και παρουσιάστηκε ένα άψογο αποτέλεσμα, με πρωταγωνιστές και αποδέκτες τα εκατοντάδες παιδιά του χωριού, τα οποία διασκέδασαν και έπαιξαν μέχρι αργά το βράδυ.

Το χριστουγεννιάτικο έλατο στο πάρκο άναψε ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας Μανώλης Καρράς, ο οποίος ευχήθηκε στους παραβρισκόμενους για τις άγιες ημέρες που ακολουθούν και αμέσως ξεκίνησε το εορταστικό πρόγραμμα για τους μικρούς φίλους, που περιλάμβανε: ζωγραφική προσώπου, χειροτεχνίες, γράμμα στον Άγιο Βασίλη και παιχνίδι από τους ζογκλέρ. Το αποκορύφωμα ήταν η εμφάνιση του Αγίου Βασίλη και η διανομή δώρων σε όλα τα παιδιά.

«Η άφιξη του Αγίου Βασίλη και τα δώρα στα παιδιά μας είναι ένας θεσμός για το Σύλλογο και τον τόπο μας. Παλαιότερα ο Άγιος Βασίλης εμφανιζόταν έφιππος, οδηγώντας μοτοσυκλέτα και με άλλους τρόπους, ώστε να χαρίσουμε τη μεγαλύτερη δυνατή χαρά και έκπληξη ταυτόχρονα, στα παιδιά για τα οποία φυσικά και διοργανώνεται η εκδήλωση μας. Φέτος συνεργαστήκαμε όλοι οι φορείς, οι σύλλογοι του χωριού, σε επικοινωνία με το δήμο Νέας Προποντίδας και το αποτέλεσμα δείχνει ότι τα καταφέραμε. Στην αρχή φοβηθήκαμε λίγο με την εξέλιξη του καιρού αλλά τελικά πήγαν όλα καλά, το κέφι των παιδιών αδιάψευστος μάρτυρας της επιτυχίας της εκδήλωσης» επεσήμανε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βάσια Λουκίδου.

Στους παραβρισκόμενους προσφέρθηκε ζεστό κρασί και τσάι ενώ η χορωδία έψαλλε χριστουγεννιάτικους ύμνους αλλά και τα παραδοσιακά κάλαντα που έλεγαν στα Φλογητά της Καππαδοκίας.

Τις δικές τους χειροτεχνίες, κατασκευές, γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες διέθεσαν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου.

Παράλληλα γινόταν συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, με ευθύνη του Πολιτιστικού Συλλόγου, για το Ελληνικό Παιδικό Χωριού Φιλύρου.