Αναβαθμίστηκε και εγκαινιάστηκε η ανανεωμένη πτέρυγα της παλιάς παθολογικής κλινικής, του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής στον Πολύγυρο. Τα εγκαίνια τελέστηκαν από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Με ενός λεπτού σιγή, που ζήτησε να τηρηθεί ο Περιφερειάρχης στη μνήμη του Δημήτρη Τζηρίτη, ξεκίνησε τον χαιρετισμό του ο κ. Τζιτζικώστας, εγκαινιάζοντας την ανακαινισμένη παθολογική κλινική του ΓΝΧ στον Πολύγυρο.

Ο Περιφερειάρχης αρχικά τόνισε ότι είναι πολύ ξεχωριστός ο λόγος που τον φέρνει στη Χαλκιδική, καθώς υπήρξαν μεγάλες δυσκολίες ώστε να βρεθούν οι πόροι χρηματοδότησης για την ανακαίνιση της νέας πτέρυγας του ΓΝΧ, που κατά την πανδημία λειτούργησε ως πτέρυγα covid. Τώρα ο χώρος έγινε μια σύγχρονη πτέρυγα ορθοπεδικής κλινικής, γεγονός που καλύπτει ένα μεγάλο κενό στον εν λόγω τομέα. Ο κ. Τζιτζικώστας έκανε έναν σύντομο απολογισμό των δράσεων της ΠΚΜ για όλα τα νοσοκομεία στην περιοχή ευθύνη της, και κυρίως την τελευταία διετία, μέσα στην πανδημία. «Για μένα είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ, το Υπουργείο Υγείας να αντιμετωπίσει το θέμα της έλλειψης του προσωπικού, νοσηλευτικού και ιατρικού», τόνισε ο ίδιος.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος ευχαρίστησε τον διοικητή του Νοσοκομείου για την άριστη συνεργασία του, καθώς και όλο το προσωπικό για τον αγώνα που έδωσε τα τελευταία δυόμιση χρόνια ώστε το ΕΣΥ στον νομό να κρατηθεί όρθιο. Υπάρχουν ακόμη ελλείψεις, παραδέχτηκε ο κ Γιώργος, αναφερόμενος στις σκέψεις που προηγήθηκαν για συμβολή επιπλέον και στη χειρουργική κλινική. «Ευελπιστώ ότι κάποια στογμή, αφού ακόμη περιθώρια από τον νόμο, θα κάνουμε κι άλλες παρεμβάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο», τόνισε.

«Σήμερα είναι πολύ μεγάλη ημέρα για το νοσοκομείο», σημείωσε ο διοικητής του, Κωνσταντίνος Δεδελούδης, λέγοντας ότι είναι μεγάλη χαρά που κατάφεραν όλοι μαζί να ζωντανέψουν έναν χώρο όπως αυτόν της παλιάς παθολογικής κλινικής. «Με τη στήριξη της ΠΚΜ ανακαινίστηκε η πτέρυγα και σήμερα που η πανδημία αποχωρεί, κρίναμε σκόπιμο να φιλοξενήσουμε εδώ την ορθοπεδική κλινική μας, δυναμικότητας 28 κλινών», τόνισε ο διοικητής και ευχαρίστησε τον κ. Τζιτζικώστα και τον κ. Γιώργο. Οι δωρεές ύψους 750 χιλ. ευρώ που συγκέντρωσε το ΓΝΧ στα δυόμιση χρόνια της πανδημίας ήταν ένας λόγος ακόμη για να ευχαριστήσει, ο κ. Δεδελούδης, όλους τους χορηγούς του νοσοκομείου. Ο ίδιος βέβαια δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον βουλευτή Γιώργο Βαγιωνά για τα όσα εκείνος έχει προσφέρει στο νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού.