Ο Δήμος Ν. Προποντίδας πρόσφατα ολοκλήρωσε το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.), το οποίο αποτελεί υποχρέωση για όλους του Δήμους της χώρας στο πλαίσιο της προώθησης της ηλεκτροκίνησης (Ν.4710/2020), με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο.

Με το ΣΦΗΟ χωροθετούνται σημεία φόρτισης και θέσεις στάθμευσης ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε οικισμούς του Δήμου Προποντίδας, λαμβάνοντας υπόψη χωροταξικά, πολεοδομικά, συγκοινωνιακά και κοινωνικά χαρακτηριστικά, καθώς και τις απόψεις φορέων και πολιτών του Δήμου.

Συγκεκριμένα, μέσα από μια επιστημονική μεθοδολογία πρόβλεψης των τάσεων της ηλεκτροκίνησης και ορθολογική διαδικασία εντοπισμού των βέλτιστων σημείων χωροθετούνται στον Δήμο Προποντίδας τριάντα επτά (37) σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (Η/Ο).

Αναλυτικότερα προβλέπονται:

• 31 σημεία για ΙΧ
• 2 σημεία για ταξί
• 1 σημείο για οχήματα τροφοδοσίας
• 1 σημείο για τουριστικά λεωφορεία
• 2 σημεία για ΙΧ ΑΜΕΑ

Τα σημεία φόρτισης συγκεντρώνονται κατά κύριο λόγο στον οικισμό των Νέων Μουδανιών και Νέας Καλλικράτειας, ενώ καλύπτουν, επίσης, τους οικισμούς Νέας Τρίγλιας, Νέας Ηράκλειας, Παραλίας Διονύσου, Νέων Φλογητών, Νέας Ποτίδαιας, Αγ. Μάμαντος, Πορταριάς, Σήμαντρα, Νέα Σίλατα, και Λάκκωμα.

Η σταδιακή εγκατάσταση των σταθμών φόρτισης αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός της επόμενης τριετίας, σύμφωνα και με τον εθνικό προγραμματισμό.