Για το ζήτημα της ακρίβειας:

«Είχαμε θέσει από την πρώτη στιγμή και συγκεκριμένα από το Σεπτέμβρη του 2021 τα ζητήματα, τα οποία θα προκύψουν ως προς την ακρίβειας. Το market pass είναι το δεύτερο μέτρο που παίρνει για την ακρίβεια η κυβέρνηση έπειτα από το καλάθι του νοικοκυριού και όπως βλέπετε είναι ένα μέτρο, το οποίο έχει άκρως επιδοματικό χαρακτήρα και φυσικά δεν υπάρχει πουθενά σε όλη την Ευρώπη. Άρα λοιπόν ως προς το «θετικό» αυτό μέτρο εγώ θα αντιπαρατεθώ και θα πω ότι δεν είναι ένα θετικό μέτρο, άλλα ένα ακόμη μέτρο του βλέποντας και κάνοντας.

Θα αναφέρω ξανά το πλέγμα Οικονομικών και Θεσμικών προτάσεων μας, του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής για μείωση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά έστω για κάποιους μήνες, ενίσχυση της Επιτροπής Ανταγωνισμού ως προς την αισχροκέρδεια κι ενεργοποίηση του Παρατηρητηρίου Τιμών προκειμένου να υπάρχει μία εικόνα του τι γίνεται στην αγορά με τις τιμές, όπως γίνεται στην Κύπρο.

Για τα επιδόματα:

«Η πολιτική των επιδομάτων δεν είναι κάτι καινούργιο. Προϋπάρχει από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήδη από το 2016 όταν τότε το 250άρι δεν το ψήφισε η Νέα Δημοκρατία, παρών ψήφισε  και για το market pass ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μια πολύ συγκεκριμένη πολιτική τακτική, η οποία όμως εμάς δε μας ικανοποιεί καθώς θέλουμε ένα νέο μοντέλο, προγραμματικής και πολιτικής πρότασης, το οποίο θα εκφραστεί και ως πρόταση κυβερνησιμότητας μας από την πρώτη Κυριακή των εκλογών».

 Ως προς το θέμα των εκλογών και των μετεκλογικών συνεργασιών:

«Είναι προνομιακή επιλογή του Πρωθυπουργού η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, από και πέρα όμως δεν πρέπει κάθε τι που γίνεται στη χώρα μας να το κάνουμε σήριαλ, όταν θέλουμε να είμαστε θεσμικά σοβαροί και ειδικότερα όταν κάτι λέγεται από τα χείλη τουΥπουργού Εσωτερικών. Να μην ξεκινήσουμε δηλαδή μία διαδικασία ημερομηνιολογίας, που δεν βγάζει πουθενά.

Μου κάνει μεγάλη εντύπωση, που συνεχώς ερωτάτε το ΠΑΣΟΚ τι θα κάνει την επόμενη μέρα. Έχουμε αυτή τη στιγμή την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, που λέει αυτοδυναμία ή χάος, την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία λέει δεν κάνω κυβέρνηση ηττημένων και τη δική μας πολιτική, την πολιτική ΠΑΣΟΚ, που λέει καταθέτω μία προγραμματική πολιτική πρόταση και θέλω ένα ισχυρό ποσοστό για να μπορέσουμε από την πρώτη Κυριακή να διαπραγματευτούμε προς όφελος της χώρας και των πολιτών».

Για το θέμα QatarGate:

«Έχουμε πάρει άμεσα αποφάσεις, άμεση διαγραφή της εμπλεκομένης από τον πρόεδρό μας και ασφαλώς και είναι ένα γεγονός το οποίο μας προβληματίζει και μας πληγώνει. Από κει και πέρα όμως το θέμα αυτό για εμάς έχει κλείσει καθώς έχει αναλάβει η δικαιοσύνη, γίνεται μία καινούργια και νέα προσπάθεια, την οποία τη στηρίζουμε σε όλα τα επίπεδα και έτσι θα δεχτούμε από το λαό και από τους πολίτες την κρίση τους την επόμενη μέρα».