Στο 11,6 τοις εκατό έχει πέσει ο δείκτης της ανεργίας  σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ στη Χαλκιδική, Γιώργο Βαγιωνά, που υποστηρίζει ότι το επιχειρηματικό περιβάλλον στη χώρα διαμορφώθηκε κατάλληλα από την κυβέρνηση της ΝΔ ώστε να δεχθεί επενδύσεις και μάλιστα από εταιρείες-κολοσσούς.

«Μιλάμε για χιλιάδες θέσεις εργασίας. Χρειάζονται προαιρούμενα επιχειρηματικού περιβάλλοντος με καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας και χαμηλές εισφορές, παρά την υψηλή φορολογία. Υπάρχει όμως σταθερότητα», τόνισε.

Ο βουλευτής του κυβερνόντος κόμματος, μίλησε για τις προοπτικές της Χαλκιδικής και τον τουρισμό αλλά και τον αγροτουρισμό. Σε μια σύντομη αναδρομή για την ελαιοπαραγωγή της Χαλκιδικής, αναφέρθηκε στις εξαγωγές και την ανάγκη αύξησης της παραγωγής. «Ο πράσινος χρυσός για τον τόπο μας, είναι μια παραγωγή που πρέπει να αυξηθεί. Αυτό θα γίνει αν όλα γίνουν ποτιστικά. Άρα χρειαζόμαστε νερό, ώστε η ελιά μας να πάρει βάρος και όγκο. Το ίδιο προϊόν πρέπει να μπει και στα ξενοδοχεία», σημείωσε ο βουλευτής.

Λύση εδώ και τώρα στα λύματα από την επεξεργασία ελιάς

Ο κ. Βαγιωνάς, ερωτηθείς για τα περιβαλλοντικά ζητήματα που ανακύπτουν από τα ανεπεξέργαστα λύματα της πράσινης ελιάς, απευθύνθηκε για άλλη μια φορά στα τυποποιητήρια και επανέλαβε την πρότασή του, που είναι ταυτόχρονα αναγκαιότητα, να κατασκευάσουν σταθμούς επεξεργασίας των αποβλήτων τους. Ο ίδιος έχει καταθέσει σχετικά έγγραφα προς το Επιμελητήριο Χαλκιδικής αλλά μέχρι στιγμής όπως τόνισε, δεν έγινε κάποια σχετική ενέργεια.

Μάλιστα ο βουλευτής εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη δυσοσμία που αναδύεται σε διάφορες περιοχές της Σιθωνίας κατά την περίοδο που γίνεται η επεξεργασία της ελιάς, και άλλες χρονικές στιγμές, κάτι που πλήττει και τον τουρισμό.