Πέπλο μυστηρίου καλύπτει μέχρι στιγμής την υπόθεση κλοπής κοσμημάτων αξίας 600 χιλιάδων ευρώ, αλλά και χρημάτων, από κοσμηματοπωλείο και οικεία στον Πολύγυρο Χαλκιδικής. Τα κοσμήματα και τα χρήματα που εκλάπησαν διαδοχικά από το κατάστημα την 1η Νοεμβρίου, και την οικία της ίδιας γυναίκας στις 17 Νοεμβρίου του 2022.

Στις 22 Δεκεμβρίου, το τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου εξέδωσε ανακοίνωση για την εξιχνίαση της υπόθεσης, για την οποία έλεγε ότι «ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπής γυναίκας και σε βάρος της σχηματίσθηκε δικογραφία, για τα αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής, της κλοπής και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες».

Ποιες ήταν οι σχέσεις τους

Η νεαρή κοπέλα που σήμερα κατηγορείται για όλα τα παραπάνω, είχε άριστες σχέσεις με την ιδιοκτήτρια του κοσμηματοπωλείου. Αυτό είναι εύκολο αντιληπτό αφού τα καταστήματά τους γειτνίαζαν και καθημερινά είχαν φιλική συναναστροφή. Η 25χρονη, σήμερα, υποστηρίζει ότι άγνωστοι την παγίδευσαν χωρίς αυτή να εμπλέκεται στην υπόθεση. Το κατάστημα μαναβικής που διατηρούσε δίπλα στο κοσμηματοπωλείο, το είχε κλείσει αρκετά νωρίτερα, και κάποια στιγμή μέσα στον Οκτώβριο μετακόμισε από τον Πολύγυρο στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η νεαρή εικάζει ότι στη μετακόμιση των πραγμάτων από το μανάβικο, ίσως κάποιοι, με σκοπό να την ενοχοποιήσουν αργότερα, βρήκαν αφορμή να βάλουν μέσα στα πράγματα, και σε ανύποπτο χρόνο, τα αντικλείδια από το θύμα, χωρίς η 25χρονη κοπέλα να το αντιληφθεί, παρά μόνο όταν η αστυνομία έκανε τις έρευνες.

Ο δικηγόρος της, Αθανάσιος Γιοβανούδας, δήλωσε στο Xalkidikipolitiki ότι δεν έχει να προσθέσει κάτι για την υπόθεση πριν πάρουν στα χέρια τους τη δικογραφία.

Ο εισαγγελέας εκτιμάται πως τις επόμενες ημέρες θα ασκήσει ποινική δίωξη και θα στείλει στον ανακριτή τη δικογραφία για να κληθεί σε απολογία η 25χρονη.

Τι έλεγε η ανακοίνωση της Ασφάλειας

Σύμφωνα με τις έρευνες της αστυνομίας η προαναφερόμενη γυναίκα, το μεσημέρι της 1ης Νοεμβρίου 2022, παραβίασε κοσμηματοπωλείο και αφαίρεσε κοσμήματα αξίας περίπου 600.000 ευρώ και χρηματικό ποσό 350 ευρώ, ενώ την ίδια ημέρα, προσπάθησε να εισέλθει παράνομα την οικία της ιδιοκτήτριας του παραπάνω κοσμηματοπωλείου, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Τα στοιχεία της αστυνομίας, αναφέρουν ότι την 17η Νοεμβρίου 2022, η ίδια παραβίασε εκ νέου την ανωτέρω  οικία, από όπου αφαίρεσε κοσμήματα και χρήματα, συνολικής αξίας 1.100 ευρώ. Οι έρευνες οδήγησαν την αστυνομία  στο σπίτι της νεαρής στη Θεσσαλονίκη, όπου στην κατοχή της βρέθηκε αντικλείδι της παραπάνω οικίας της παθούσας. Επίσης, στην οικία της, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κλειδιά, μεταξύ των οποίων αντικλείδι του κοσμηματοπωλείου, καθώς και τηλεχειριστήριο για το μεταλλικό ρολό ασφαλείας του καταστήματος. Η αστυνομία προσθέτει πως από την έρευνα, προέκυψε ότι με σκοπό τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, κατέβαλε χρηματικό ποσό 11.000 ευρώ για την αγορά οχήματος, το οποίο εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε.