Την ευκαιρία να αναδείξουν το ταλέντο τους στο ποδόσφαιρο έχουν οι νέοι ης Χαλκιδικής, μέσα από το πρόγραμμα των Εθνικών Ομάδων, των οποίων οι προπονητές επισκέπτονται όλους τους νομούς της χώρας και γνωρίζουν από κοντά το επίπεδο των αθλητών. Στο Xalkidikipolitiki μίλησε Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Τεχνικός Διευθυντής Εθνικών Ομάδων Ποδοσφαίρου.

Όπως τόνισε ο ίδιος, το δύσκολο είναι να ασχολείσαι με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, από το οποίο δεν πληρώνεσαι αλλά δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό. «Ωστόσο δίνουμε κίνητρα στα παιδιά για να βρίσκονται κοντά στο άθλημα. Το ποδόσφαιρο είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας μας. Στο ποδόσφαιρο όλοι, όσοι ασχολούνται, κανονικά πρέπει να δίνουν ένα μάθημα συμπεριφοράς και πειθαρχίας, με στοιχεία που χρειάζονται τα παιδιά στη ζωή τους γενικότερα», επεσήμανε.

Ερωτηθείς για τα φαινόμενα οπαδικής βίας, σημείωσε ότι είναι κοινωνικές οι προεκτάσεις του, που πρέπει να προβληματίσουν την πολιτεία, χωρίς να φταίνε οι ομάδες γι’ αυτό.

 

Ο κ. Ισαάκ Εδιάρογλου, αντιπρόεδρος της ΕΠΣΧ κάλεσε τους τεχνικούς των Εθνικών Ομάδων, να δουν το επίπεδο των παιδιών και αν θεωρούν ότι μπορούν να παίξουν σε εθνικό επίπεδο, να τα απορροφήσουν. «Φέτος έχουμε τη δυνατότητα να φιλοξενούμε 25 παιδιά γεννημένα το 2007 και άλλα 25 το 2008. Οι τεχνικοί των Εθνικών ομάδων θα δούνε 1300 παιδιά ανά χρονολογία και συνεπώς ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος. Οι παίχτες πρέπει να είναι πολύ καλοί για να επιλεγούν. Πιστεύω ότι έχουμε παιδιά που μπορούν να προχωρήσουν, αρκεί να δείξουν τις δυνατότητές τους και στο γήπεδο», ανέφερε ο κ. Εδιάρογλου.

Ο κ. Εδιάρογλου μίλησε για την καινοτομία της ΕΠΣΧ να υποχρεώσει τις ομάδες σε ομαδική ασφάλιση των αθλητών ώστε να υπάρχει κάλυψη έναντι των ατυχημάτων. Το ίδιο συμβαίνει και στις υποδομές που ενισχύονται και τα αποτελέσματα φαίνονται στις 90 παιδικές ομάδες που παίζουν στη Χαλκιδική αυτή τη στιγμή.

Δείτε εδώ περισσότερες φωτογραφίες