Ένας νέος χώρος υποδέχεται τα παιδιά των Ν. Μουδανιών, καθώς σήμερα εγκαινιάστηκε και επίσημα το 5ο Νηπιαγωγείο Ν. Μουδανιών, επί των οδών Ορφανίδη και Σιγής. Τα εγκαίνια τέλεσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτιζκώστας ο οποίος εξήρε τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του νέου διδακτηρίου.

Ο Περιφερειάρχης στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι το σχολείο χτίστηκε με βιοκλιματικά δεδομένα, κάτι που σημαίνει ότι έχει μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Ο ίδιος μίλησε για τον σχεδιασμό των 18 νέων σχολείων στην Κεντρική Μακεδονία και σχεδόν 40 ακόμη που βρίσκονται στο Υπουργείο Υποδομών. «Δεν θα πετυχαίναμε τίποτα αν δεν είχαμε συνεργασία με τον δήμο σας, για να αποδώσει καρπούς. Η συνεργασία δεν είναι πάντα εύκολη γιατί αλλάζουν οι προτεραιότητες. Όμως ο σχεδιασμός της ΠΚΜ και αυτού του δήμου είναι κοινός. Τακτοποιούμε το ζήτημα της εκπαίδευσης αλλά ακολουθούν πολλά έργα ακόμη που θα αναβαθμίσουν τη ζωή των κατοίκων εδώ. Ειδικά όσον αφορά το παραλιακό μέτωπο, αλλά και τα αντιπλημμυρικά έργα που εκτελούνται εδώ, όπως και σε όλη την Κ.Μ», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας. Ο περιφερειάρχης κάλεσε να παιδιά να προσέχουν το σχολείο τους που είναι σαν το δεύτερο σπίτι τους. «Για μας το χαμόγελο των παιδιών είναι ό,τι πολυτιμότερο», ανέφερε και ευχαρίστησε τις υπηρεσίες και όσους βοήθησαν για να εκτελεστεί ταχύτατα το έργο.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Μανώλης Καρράς ανέτρεξε στο παρελθόν και τόνισε ότι το εν λόγω νηπιαγωγείο ήταν ορφανό από στέγη, από τότε που ιδρύθηκε. «Οι μικροί μαθητές πραγματικά απολαμβάνουν ήδη έναν χώρο που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες τους, και είναι όμορφος και φιλόξενος», είπε ο δήμαρχος μεταξύ άλλων. Επιπλέον ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τις χρηματοδοτήσεις και επεσήμανε ότι το μαθητικό δυναμικό του δήμου ανεβαίνει, κάτι που σημαίνει ότι σύντομα θα δρομολογηθεί και το 7ο Νηπιαγωγείο Ν. Μουδανιών. Και ο κ. Καρράς ευχαρίστησε την τεχνική υπηρεσία για τη συμβολή της.

Ο κ. Κωνσταντίνος Κόμπος Διευθυντής ΠΕ Χαλκιδικής απηύθυνε χαιρετισμό εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το νέο σχολείο, και δήλωσε ότι γίνεται η ανάλογη προετοιμασία ώστε να αυξηθεί και ο αριθμός των δημοτικών σχολείων, για να καλύψει τις ανάγκες του μαθητικού δυναμικού την επόμενη μέρα.

Γονείς και εκπαιδευτικοί ευχαρίστησαν τον δήμο και την Περιφέρεια για τη συνδρομή τους στην εκπαίδευση με την ανέγερση του νέου νηπιαγωγείου, ενώ η διευθύντρια του σχολείου Μαρία Μοστάκη, τόνισε πόσο σημαντικά είναι τα βιοκλιματικά χαρακτηριστικά του, που αλλάζουν όλη τη λειτουργία του κτιρίου.