Ο δήμος Σιθωνίας με απόφαση οικονομικής επιτροπής 138/22 αιτήθηκε (και πήρε ήδη την άδεια) για 6 ένστολους της δημοτικής αστυνομίας 2 ΠΕ 2 ΤΕ και 2 δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στη συνέχεια με την υπάρ 31/27-09-22 πράξη του υπουργικού συμβουλίου έγινε δεκτή η αίτηση των 6 θέσεων. Αναμένεται εντός του 2023 πανελλήνιος διαγωνισμός του ΑΣΕΠ και προκήρυξη  των παραπάνω θέσεων.

Ξανά δημοτική αστυνομία αποκτούν οι δήμοι της χώρας έπειτα από την απόφαση του Υπουργείου να ενισχύσει με ένστολους της εν λόγω υπηρεσίας, περιοχές της χώρας που παρουσιάζουν πρόβλημα και οι δήμοι των οποίων αιτήθηκαν την επανασύσταση του σώματος.

Έτσι η Σιθωνία, πέρα από το ΑΤ Αγίου Νικολάου, θα είναι ο μόνος δήμος στη Χαλκιδική που θα έχει στη διάθεσή του και τους 6 ένστολους της δημοτικής αστυνομίας. Τα καθήκοντά τους ορίζονται στο πλαίσιο λειτουργίας του δήμου, με αρμοδιότητες που ορίζονται με τη σύσταση του σώματος. Στο παρελθόν η Σιθωνία είχε έναν υπάλληλο, δημοτικό αστυνομικό. Σημειώνεται ότι η τελευταία προκήρυξη για το σώμα έγινε το 2004, ενώ σε πολλούς δήμους καταργήθηκε η υπηρεσία λίγα χρόνια μετά.