Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) αποφάσισε την διεξαγωγή 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας για την ΤΡΙΤΗ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023 και καλεί τους εργαζόμενους όλων των Δήμων της χώρας να λάβουν μέρος προκειμένου “να καταδικάσουν, αφενός την άκρως επικίνδυνη απαξίωση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την κυβέρνηση και τους Αιρετούς και αφετέρου την εγκληματική αδιαφορία στη λήψη των απαιτούμενων μέτρων για την αποφυγή των Εργατικών Ατυχημάτων και την απώλεια ανθρώπινων ζωών“.

Αύριο θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση σιαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29), στις 10.00 το πρωί, και θα ακολουθήσει Πορεία προς το Υπουργείο Εσωτερικών (Βασ. Σοφίας 15), όπου και θα ζητηθεί συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη. Για την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023, έχει αποφασιστεί συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με θέμα συζήτησης την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως επίσης και την λήψη περαιτέρω αποφάσεων.

Στην ανακοίνωση της ΠΟΕ ΟΤΑ αναφέρεται ότι “το εργασιακό «έγκλημα» που τελέστηκε στον Δήμο Ξυλοκάστρου, με θύμα μία νέα γυναίκα, υπάλληλο καθαριότητας, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι… Ένα ποτήρι γεμάτο οργή και αγανάκτηση για τις ανθρώπινες ζωές που χάνονται εν ώρα καθήκοντος, για τους εργαζόμενους που τραυματίζονται σοβαρά και λιγότερο σοβαρά, για την πλήρη απαξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την διάλυση των ελεγκτικών μηχανισμών (βλέπε Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας) και τις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας“.