Συνολικά τέσσερα νέα οχήματα παρελήφθησαν την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου από την Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 2014 -2020.

Τα νέα οχήματα τύπου 4Χ4, τα οποία στάθμευσαν στα Πυροσβεστικά Κλιμάκια Κασσάνδρας, Νέου Μαρμαρά, Ιερισσού και Αγίου Όρους, διαθέτουν αυξημένες δυνατότητες, μεταξύ άλλων και για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών και είναι εξοπλισμένα με δεξαμενές νερού και αφρού, χωρητικότητας 4.000 λίτρων. Τα οχήματα τελευταίας τεχνολογίας που προστέθηκαν στον ήδη υπάρχοντα στόλο των 91 οχημάτων της Χαλκιδικής, αναμένεται να συμβάλλουν καθοριστικά στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών που πλήττουν τον νομό ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες.

Όπως αποκάλυψε στο Xalkidiki Politiki ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας νομού Χαλκιδικής κ. Αριστείδης Κατιρτζίδης, στο άμεσο μέλλον και συγκεκριμένα πριν από την έναρξη της Αντιπυρικής Περιόδου, αναμένεται να παραληφθούν 4 με 5 επιπλέον οχήματα τύπου Pick Up τα οποία έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίζουν γρήγορα δασικές εστίες φωτιάς, χρησιμοποιώντας δρόμους όπου οι ογκωδέστερες υδροφόρες δυσκολεύονται να κινηθούν.