Την Κωνσταντινούπολη θα επισκεφτούν οι δήμαρχοι ως μέλη πολυμελούς αντιπροσωπείας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) στην οποία συμμετέχουν 25 δήμαρχοι.

Οι αιρετοί ταξιδεύουν σήμερα Τρίτη, 17 Ιανουαρίου, για την Κωνσταντινούπολη, ανάμεσα τους και ο δήμαρχος Σιθωνίας Κυπαρίσσης Ντέμπλας και ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό ταξίδι, το οποίο αποτελούσε υπόσχεση πολλών ετών, όμως λόγω του κορονοϊού είχε αναβληθεί αρκετές φορές. Παρολ’αυτά και παρά το βεβαρυμένο πρόγραμμα τους οι δήμαρχοι νιώθουν ιδιαίτερη ικανοποίηση που θα βρεθούν από κοινού στο Φανάρι σε ημέρα γιορτής για την Ορθόδοξη Εκκλησία!

«Την Πέμπτη στις 19 Ιανουαρίου θα δώσουμε το «παρών» στην τελετή καθαγιασμού των Υδάτων από τον Οικουμενικό Πατριάρχη και ρίψης του Τιμίου Σταυρού με το Ιουλιανό (παλαιό) ημερολόγιο στην θάλασσα της Τρίγλιας», είπε στο XalkidikiPolitiki ο δήμαρχος Σιθωνίας Κυπαρίσσης Ντέμπλας.

Τέλος σύμφωνα με τον κ. Ντέμπλα η αποστολή τους εκεί θα περιλάμβανει απανωτές επισκέψεις και ξεναγήσεις στην πόλη, καθώς και επίσημο δείπνο προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.