Στις 6,9 ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖA, σε δημοσκόπηση της Alco, στην οποία οι ερωτηθέντες απάντησαν και τα κριτήρια με βάση τα οποία θα ψηφίσουν στις εκλογές του 2023.

Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 31% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 24,1% του ΣΥΡΙΖΑ, στη δημοσκόπηση της Alco για τον Alpha, το δεύτερο μέρος της οποίας παρουσιάστηκε σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής είναι τρίτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου, συγκεντρώνοντας 10,7% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5%. Το 13,5% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση δηλώνουν αναποφάσιστοι.

Δημοσκόπηση: Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι πολίτες 

Οι μετέχοντες στη δημοσκόπηση κλήθηκαν να απαντήσουν το βασικό κριτήριο με το οποίο θα επιλέξουν το κόμμα που θα ψηφίσουν. Το 28% απάντησε ότι αυτό θα είναι η οικονομία, το 24% η στήριξη της κοινωνίας, το 13% το κόμμα να μην έχει σχέση με διαφθορά και το 11% τα εθνικά θέματα.

 

Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 6,9% της ΝΔ- Με ποιο κριτήριο θα ψηφίσουν οι πολίτες

Σε άλλη ερώτηση, το 47% απάντησε ότι θα επιλέξει κόμμα επειδή θεωρεί ότι είναι λιγότερο κακό από τα άλλα και το 41% επειδή εκτιμά ότι είναι το καλύτερο.

 

Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 6,9% της ΝΔ- Με ποιο κριτήριο θα ψηφίσουν οι πολίτεςFacebook Twitter

 

Όσο για το ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύονται περισσότερο για πρωθυπουργό, το 32% επέλεξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 22% τον Αλέξη Τσίπρα και το 7% τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Το 57% εξέφρασε την άποψη ότι η απλή αναλογική δεν αποτελεί ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας, ενώ το 25% πιστεύει το αντίθετο.

Στον τομέα της οικονομίας, το 35% πιστεύει πως το καλάθι νοικοκυριού δεν έχει συγκρατήσει καθόλου τις τιμές, το 21% πιστεύει ότι το πέτυχε λίγο και το 27% αρκετά.

Τέλος, ερωτηθέντες αν τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας έχουν βοηθήσει το νοικοκυριό τους, το 33% απάντησε καθόλου, το 34% λίγο και το 22% αρκετά.

Πηγή: lifo