Η Στέλλα Σμαραγδή με καταγωγή από τη Νικήτη που σημείωσε μεγάλο παγκόσμιο ρεκόρ στο τριπλούν της κατηγορίας Τ47, κατά 32 εκατοστά, αφού στο πανελλήνιο πρωτάθλημα προσγειώθηκε στα 10,35μ., είναι μια από τις προτεινόμενες ως καλύτερη αθλήτρια με αναπηρία για το 2022, στα Gazzetta Awards 2022.

Να σημειωθεί ότι η κατηγορία «Αθλητής/τρια με αναπηρία της χρονιάς» προστέθηκε στα Gazzetta Awards το 2016, ως φόρος τιμής στους αθλητές και τις αθλήτριες με αναπηρία, που μας κάνουν υπερήφανους με τις αθλητικές τους επιδόσεις κάθε χρόνο.

Άλλοι δύο «κορυφαίοι» υποψήφιοι στα ίδια βραβεία

Στην ίδια ψηφοφορία που διοργανώνει και ολοκληρώνει σε 11 μέρες από σήμερα η Gazzetta, βλέπουμε άλλους δύο Χαλκιδικιώτες αθλητές, την Ελίνα Τζένγκο φυσικά, στην κατηγορία αθλήτρια της χρονιάς και τον προπονητή της Γιώργο Μποτσκαρίωβ.

Η Ελίνα Τζένγκι αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό πριν καν κλείσει τα 20 της χρόνια, για να γίνει η νεαρότερη αθλήτρια ακοντισμού (σε γυναίκες ή άνδρες) που έχει κερδίσει ποτέ Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Παράλληλα, έκανε νέο ατομικό ρεκόρ με 65.81μ, ανέβηκε στο Νο2 όλων των εποχών στην Ελλάδα και αναρριχήθηκε στο Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης.

Από την πλευρά του ο Γ. Μποτσκαρίωβ, με την πρωταθλήτρια του ακοντισμού, Ελίνα Τζένγκο, κέρδισε το πρώτο του μετάλλιο σε διοργάνωση ανδρών/γυναικών, όταν η 20χρονη ακοντίστρια αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο πρωτάθλημα του Μονάχου με νέο ατομικό ρεκόρ.