Την Δευτέρα 23/01/2023, μέλη του ΔΣ της Ένωσης Εκτροφέων Ελληνικής Βραχυκερατικής Φυλής Βοοειδών (ΕΕΕΒΦΒ) και συγκεκριμένα οι Α. Τσαπραΐλης, Ι. Καζόγλου και Θ. Λαζάρου επισκέφθηκαν τον Υπουργό ΑΑΤ κ. Γεώργιο Γεωργαντά.

Πραγματοποιήθηκε μια ουσιαστική και ειλικρινής συζήτηση με τον κ. Υπουργό για μια σειρά θεμάτων που απασχολούν τους εκτροφείς της Βραχυκερατικής Φυλής, αλλά και των αυτόχθονων βοοειδών γενικότερα. Κυριάρχησαν τα θέματα που αφορούν:

την ενίσχυση ήσσονος σημασίας (de minimis), την οποία έχει αιτηθεί και τεκμηριώσει η ΕΕΕΒΦΒ εδώ και σχεδόν δύο χρόνια,
την επέκταση για ένα χρόνο της δράσης 10.1.09 «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων», μέχρι την προκήρυξη της σχετικής δράσης για την επόμενη πενταετία,
τη συνεχιζόμενη καθυστέρηση της πληρωμής της δράσης 10.1.09,
τους αποκλεισμούς από την ενίσχυση για αγορά ζωοτροφών του Μέτρου 22,
ζητήματα σχετικά με την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ.

Ο Υπουργός έδωσε σαφείς απαντήσεις για κάποια θέματα, ενώ επιφυλάχθηκε για κάποια άλλα, με την υπόσχεση να απαντηθούν και αυτά σύντομα.

Βεβαίως, μένει να αποδειχθεί στην πράξη αν οι δεσμεύσεις του κ. Υπουργού θα δρομολογηθούν και θα υλοποιηθούν, ώστε να δοθεί λύση τουλάχιστον σε κάποια από τα πολλά προβλήματα των εκτροφών αυτόχθονων βοοειδών και της εκτατικής κτηνοτροφίας γενικότερα.

Παρών στη συνάντηση και ένθερμος υποστηρικτής των αιτημάτων της ΕΕΕΒΦΒ ήταν ο Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς, τον οποίο και ευχαριστούμε δημόσια για την υποστήριξή του.