Για μια καλή τουριστική σεζόν έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και πολιτευτής της ΝΔ Γρηγόρης Τάσιος, μιλώντας στο Xalkidikipolitiki και τη Σουζάνα Καζάκα.

Σε συνεργασία με τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής, όπως είπε, τα τελευταία χρόνια, ο νομός έχει μπει στις καλύτερες τουριστικές αγορές, “με το νέο σχεδιασμό να στοχεύει σε εθνικότητες που θα αναδείξουν ως προορισμό τη Χαλκιδική σε μεγαλύτερο σκαλοπάτι“.

Η σεζόν που έρχεται βρίσκει τους επαγγελματίες του τουρισμού εν αναμονή ενός νέου οικονομικού κύκλου, μετά από δύο χαμένες σεζόν λόγω covid, υποστήριξε ο κ. Τάσιος και μίλησε για τα στοιχεία που υπάρχουν ως τώρα για την επερχόμενη σεζόν.

«Ήδη η Αγλγική αγορά ξεκινά από τις 14 Απριλίου τις πτήσεις στο «Μακεδονία» και η Βαλκανική αγορά πηγαίνει αρκετά καλά σε προκρατήσεις, η Ρουμανία και η Σερβία περισσότερο. Αισιοδοξούμε ότι θα έχουμε τα νούμερα του 2022, ενώ περιμένουμε και την Ολλανδική αγορά, αλλά και τη Δανία που τη βλέπουμε κυρίως στον δήμο Αριστοτέλη», ανέφερε.

Ο κ. Τάσιος μίλησε για την έλλειψη υποδομών στη Χαλκιδική, που συχνά δυσχεραίνει το έργο των επαγγελματιών του τουρισμού. «Γίνονται βήματα στην αποκομιδή απορριμμάτων π.χ. βλέπουμε και τον καφέ κάδο, που τοποθετεί ο ΦΟΔΣΑ, και έχουμε ως στόχο την άρτια οδική πρόσβαση. Ακούσαμε τον Περιφερειάρχη ΚΜ να έχει όραμα για τον δρόμο της Σιθωνίας, αλλά μιλάμε για βάθος πενταετίας σίγουρα. Για το νερό και την ύδρευση  χρειαζόμαστε δουλειά, και γενικά οι προκλήσεις υπάρχουν σε πολλά επίπεδα», δήλωσε.

Η μάχη στον πολιτικό στίβο

Ο κ. Τάσιος έδωσε δύο εκλογικές μάχες με τη ΝΔ ως τώρα. Το 2014 που ήταν υποψήφιος Ευρωβουλευτής, και το 2019 ως υποψήφιος βουλευτής Χαλκιδικής. «Αυτή τη φορά η ΝΔ έχει όλη τη δυναμική ως κόμμα στο νομό για καλό αποτέλεσμα. Κι αναμένουμε να μάθουμε την επιλογή του προέδρου που βρισκόμαστε σε μια καλή επικοινωνία. Στόχος μας είναι οι δύο έδρες στο νομό», είπε ο ίδιος και έκανε λόγο για μια δυναμική συσπείρωση των στελεχών στη Χαλκιδική.