Πηγή Φωτό: zootechnia-expo.gr

Δυναμικό παρών θα δώσει για πρώτη φορά, μέσα από τη συμμετοχή του στη 12η Zootechnia που διοργανώνει η ΔΕΘ – Helexpo, ο Αγροτικός και Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Γαλάτιστας. Η έκθεση που χαρακτηρίζεται φέτος για την ενημερωτική της δράση, αναμένεται να διεξαχθεί από τις 2 έως και τις 5 Φεβρουαρίου στο χώρο του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Στη 12η Zootechnia, πέραν της αθρόας εκθεσιακής συμμετοχής των κλάδων κτηνοτροφίας και πτηνοτροφίας, θα πραγματοποιηθούν ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις που στόχο έχουν να αναδείξουν την έρευνα, την καινοτομία αλλά και τη συμβολή των νέων τεχνολογιών και υπηρεσιών στους συγκεκριμένους τομείς.

Μέσα από τη διεξαγωγή ομιλιών, συνεταιρισμοί, αγρότες και εκθέτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από παραγωγικούς φορείς για τα πλείστα όσα αφορούν τον πρωτογενή τομέα ενόψει της νέας ΚΑΠ 2023-2027. Μάλιστα το παρών στις εργασίες της έκθεσης αναμένεται να δώσει πλήθος πολιτικών και αυτοδιοικητικών παραγόντων ανάμεσα στους οποίους και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς.

«Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε αναλάβει να διοργανώσουμε μία παρουσίαση του συνεταιρισμού και της ομάδας παραγωγών, μέσα από την οποία θα αναδείξουμε ό,τι πουλάει, ό,τι εμπορεύεται και γενικά με οτιδήποτε δραστηριοποιείται ο συνεταιρισμός μας. Για πρώτη φορά θα παρουσιάσουμε ένα προϊόν, τυρί-φέτα από αιγοπρόβειο γάλα», αποκάλυψε στο Xalkidiki Politiki ο πρόεδρος του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Γαλάτιστας κ. Άγγελος Τσιαρτσιαφλής. Πρόκειται για μία σπουδαία ευκαιρία για τον συνεταιρισμό από τη Χαλκιδική, καθώς στις εργασίες της έκθεσης θα έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει σε ένα σημαντικό κοινό από ολόκληρη τη χώρα τόσο τη δράση όσο και τα προϊόντά του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί και το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το κρέας και τα προϊόντα του, ενώ το Εργαστήριο Ζωοτεχνίας και το Εργαστήριο Διατροφής του Τµήµατος Κτηνιατρικής της Σχολής Επιστηµών Υγείας του ΑΠΘ, με την υποστήριξη της ΔΕΘ-Helexpo, θα αναδείξουν το ελληνικό αυγό µέσα από την µακρόχρονη ερευνητική τους εµπειρία στην ανάπτυξη καινοτόµων προϊόντων αυγού και στην υιοθέτηση ορθών πρακτικών εκτροφής.

Η νέα ΚΑΠ και όσα έρχονται για τους αγρότες