Φωτογραφία Αρχείου
Όπως κάθε χρόνο συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ πρόκειται να επιθεωρήσουν και να συντηρήσουν τα δίκτυα ηλεκτροδότησης του Νομού Χαλκιδικής.
Σύμφωνα με τους κανονισμούς Εγκατάστασης & Συντήρησης Υπαιθρίων Γραμμών Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΚΕΣΥΓΗΕ), θα πρέπει κλαδιά δένδρων που γειτνιάζουν με αγωγούς να κλαδευτούν, ώστε να αποφευχθεί η τυχόν επαφή τους.
2) Η επαφή ή η επικίνδυνη γειτνίαση των δέντρων με τα ηλεκτροφόρα σύρματα είναι δυνατόν να προκαλέσει προβλήματα στα δίκτυα, με πιθανές σοβαρές συνέπειες και διακοπές στην ηλεκτροδότηση.
3) Ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα προκαλούνται στις περιπτώσεις που δέντρα ή κλάδοι επισφαλούς αντοχής (π.χ. καμένα από πυρκαγιά ή ξερά δέντρα , ξεροί κλάδοι πάνω από Γραμμές ) πέφτουν πάνω στις Γραμμές, σε περιόδους έντονης κακοκαιρίας (π.χ. χιονοπτώσεις).
Ο ΔΕΔΔΗΕ μετά τα παραπάνω παρακαλεί τους αρμόδιους υπαλλήλους των Δήμων, καθώς και τους κατοίκους να συνεργαστούν και να βοηθήσουν στο έργο αυτό.
Ειδικότερα ζητείται να γνωστοποιείται αμέσως στο ΔΕΔΔΗΕ, καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου, κάθε περίπτωση επαφής ή επικίνδυνης γειτνίασης κλαδιών δένδρων με τα δίκτυα του ΔΕΔΔΗΕ, που θα υποπέσει στην αντίληψη τους να επικοινωνούν με επιστολή στο fax 2144050626 (για Πολύγυρο και Βόρεια Χαλκιδική) και 2144050627 (για Ν. Προποντίδα και τη Χερσόνησο της Κασσάνδρας).