«Μέλημα του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ είναι να ενοχοποιήσει τον πρωθυπουργό της χώρας για πολιτικούς λόγους», σχολίασε μιλώντας στο Xalkidikipolitiki ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βαγιωνάς, λίγες μέρες μετά την πρόταση μομφής του Αλέξη Τσίπρα, η οποία καταψηφίστηκε στη βουλή.

Ο κ. Βαγιωνάς δήλωσε ιδιαίτερα επιφυλακτικός για τις «αποκαλύψεις» αναφορικά με τις παρακολουθήσεις. «Αν με ρωτήσει κάποιος για την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών θα πω, ναι, είμαι υπέρ της. Αν δεν υπήρχε αυτή, δεν θα αποκαλυπτόταν η υπόθεση της μικρής Μαρίας στον Έβρο και τον σκηνοθετημένο θάνατο που προς στιγμήν μας διέσυρε διεθνώς», τόνισε ο βουλευτής. Σύμφωνα με τον κ. Βαγιωνά άλλωστε, από τη μάχη στη βουλή, κερδισμένος βγήκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο βουλευτής της Χαλκιδικής αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την οικονομική ενίσχυση των πολιτών. «Αυτό που με ανησυχεί σήμερα όμως, δεν είναι το ενεργειακό. Και θα κάνω μια παρέμβαση, εδώ, για το 2008 και την περίοδο Καραμανλή, που δεν τον άκουσαν τότε. Οι αποκαλύψεις είναι πολλές για τα όσα χάσαμε εκείνη την περίοδο. Γι αυτό πρέπει να δίνουμε έμφαση σε κάποια πράγματα», είπε.

Ακόμη ο βουλευτής μίλησε για τα αποτελεσματικά μέτρα στην οικονομία, αν πρέπει ή όχι να μειωθεί ο ΦΠΑ, αν είναι ή όχι αποτελεσματικό του «καλάθι του νοικοκυριού». Σύμφωνα με τον ίδιο, τα είδη βασικής ανάγκης για ένα σπίτι πρέπει να κρατηθούν σε χαμηλές τιμές. «Ιδιαίτερα ό,τι έχει σχέση με τον πρωτογενή τομέα, ώστε να έχει εξασφαλισμένα πράγματα για να υπάρχει επάρκεια στη διατροφική μας αλυσίδα. Έτσι δεν θα έχουμε ανάγκη τις αυξημένες εισαγωγές», δήλωσε ο κ. Βαγιωνάς.

Ο βουλευτής εκτίμησε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα τελειώσει άμεσα. «Για τον λόγο αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Να φροντίσουμε μέσω της διπλωματίας, που πολύ καλά ασκεί η χώρα μας, να βρίσκουμε λύσεις ώσπου να λήξει ο πόλεμος. Από την άλλη δεν μπορείς να πληγώνεις τη συμπεριφορά των ¨μεγάλων¨. Αν πληγωθεί πολύ ο Πούτιν τότε δεν θα αντιδράσει καλά. Η διπλωματία είναι: «άλλο τι θέλω να κάνω κι άλλο τι πρέπει να γίνει», κατέληξε ο κ. Βαγιωνάς.