Με τη φράση «είμαστε ό,τι κάνουμε και όχι ό,τι λέμε» ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Σταύρος Καλαφάτης δήλωσε το «ακράδαντο πιστεύω» του, παρουσιάζοντας τον απολογισμό του έργου του κατά τη διετία 2021-2022, στη διάρκεια εκδήλωσης, σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή πολιτών.

«Είμαστε ό,τι κάνουμε και όχι ό,τι λέμε. Οφείλουμε, όμως, να λέμε και τι κάνουμε, όταν είμαστε σε θέση πολιτικής ευθύνης. Και αυτό κάνουμε σήμερα στον τομέα Μακεδονίας – Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών. Σήμερα κάνουμε ένα βήμα, προσθέτουμε μία ψηφίδα πολύ σημαντική στην αποστολή που έχουμε αναλάβει εδώ και δύο χρόνια. Γιατί είναι δουλειά μας και καθήκον μας να ενημερώνουμε και να λογοδοτούμε», τόνισε ο κ. Καλαφάτης.

Επισήμανε ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται λογοδοσία του υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης στους πολίτες κι εξήγησε γιατί διάλεξε αυτή τη μορφή επικοινωνίας, λέγοντας: «Επέλεξα να γίνει αυτή η λογοδοσία με αυτόν τον άμεσο και αδιαμεσολάβητο τρόπο, κοιτώντας πρόσωπο με πρόσωπο ο ένας τον άλλον, ενώ είχα τη δυνατότητα να ακολουθήσω μία κλασική οδό, μία συνέντευξη τύπου ή έναν απολογισμό σε πιο περιορισμένο ακροατήριο. Και θέλω να το κάνω αυτό το πλαίσιο μιας σχέσης εμπιστοσύνης πού υπάρχει μεταξύ εμού και υμών εδώ και αρκετά χρόνια. Μια σχέση που “Θεού θέλοντος και λαού επιτρέποντος” θα συνεχίσουμε να σφυρηλατούμε και στο μέλλον».

Για τον Τομέα Μακεδονίας – Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών είπε ότι διαδραματίζει έναν βασικό σημαντικό εθνικό ρόλο και εκτελώντας ένα κομμάτι της κυβερνητικής πολιτικής έχει τη δική του συμβολή και στην Ανάπτυξη και στη στήριξη της κοινωνίας σε Μακεδονία και Θράκη.

Υπογράμμισε ότι ο σκοπός είναι «να επανατοποθετήσουμε τη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία και τη Θράκη στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, ώστε να διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο στην ευρύτερη περιοχή».

Σε ότι αφορά στη Θεσσαλονίκη, τόνισε πως οι στόχοι είναι αφενός η ισόρροπη ανάπτυξή της κι αφετέρου η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των Θεσσαλονικέων, με βάση τρεις άξονες (Ανάπτυξη, Περιβάλλον, Κοινωνία) και τέσσερα επίπεδα (Υποδομές, Υγεία και Πρόνοια, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία, Αναπλάσεις και Επεμβάσεις που αλλάζουν την εικόνα της περιοχής).

Ο κ. Καλαφάτης είπε ότι ο Τομέας Μακεδονίας – Θράκης υλοποίησε οριζόντιες δημόσιες πολιτικές με απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα και αναφέρθηκε αναλυτικά στα έργα της διετίας για τα οποία είπε ότι είναι ” έργα για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του”.

Στην αρχή της εκδήλωσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον θάνατο του υποσμηναγού της Πολεμικής Αεροπορίας Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα.
Παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Νίκος Παπαϊωάννου, εκπρόσωποι των στρατιωτικών, εκκλησιαστικών αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και παραγωγικών και κοινωνικών φορέων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ