Λίτρο χαμένου νερού δεν θα καταλήγει στη θάλασσα. Αυτός είναι ο στόχος της δημοτικής αρχής Ν. Προποντίδας που το τελευταίο διάστημα ανέλαβε σειρά πρωτοβουλιών για την ορθολογική διαχείριση των υδάτων.

Ο δήμος υλοποιεί το έργο επεξεργασίας των λυμάτων του βιολογικού Διονυσίου, για την άρδευση 200 στρεμμάτων στην περιοχή του Διονυσίου. Παράλληλα το αρδευτικό φράγμα στην Ν. Τρίγλια, που μηνών δημοπρατήθηκε σε συνεργασία με το ΥΠΑΑΤ, θα συγκεντρώσει 700 χιλ. κυβικά μέτρα νερού, και θα αρδεύσει 1000 μέτρα μπροστά από το φράγμα, και μέσω αγωγών θα οδηγήσει το νερό στην Ν. Τρίγλια για άρδευση ελαιοκτημάτων.

Την ίδια στιγμή εκπονείται μελέτη για το φράγμα του Αγίου Παντελεήμονα χωρητικότητας 2 εκατομμυρίων κυβικά μέτρων νερού, ενώ ταυτόχρονα εκπονούνται μελέτες για την εκμετάλλευση των επεξεργασμένων νερών από τους βιολογικούς Ν. Ποτίδαιας, Σημάντρων Ν. Τρίγλιας και Ν. Καλλικράτειας.

Ο δήμαρχος Μανώλης Καρράς εκφράζει την πεποίθηση ότι όλα αυτά τα μέτρα θα δώσουν τέλος στην υπεράντληση των υδάτων του τόπου. «Αυτή τη στιγμή στο Ζωγράφου και στην Κρήνη, τα δυο μικρά φράγματα που λειτουργούν, αν κα μικρής χωρητικότητας, δείχνουν ότι τα φράγματα είναι μονόδρομος. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα μεγάλα νερά. Τουλάχιστον στον δήμο μας δεν υπάρχουν μεγάλες λεκάνες για να συγκεντρώσουν  νερά, άρα θα χρησιμοποιήσουμε τις μικρές», τονίζει ο κ. Καρράς.