ASTYNOMIKH DIEYTHINSI

Περαιτέρω ενίσχυση ζητούν οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι της Χαλκιδικής, οι οποίοι καλούνται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες να καλύψουν έναν νομό ο πληθυσμός του οποίου αυξάνεται δραματικά. Η ιδιαιτερότητα του νομού Χαλκιδικής έγκειται στο γεγονός πως  κάθε καλοκαίρι ο πληθυσμός του υπερπολλαπλασιάζεται φτάνοντας ακόμα και το ένα με ενάμιση εκατομμύριο, νούμερο το οποίο είναι δέκα με δεκαπέντε φορές μεγαλύτερο από τον πληθυσμό της χειμερινής περιόδου, που ανέρχεται σε κάτι λίγο περισσότερο από τις 100.000 κατοίκους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χαλκιδικής Γεώργιο Αρχοντόπουλο, συνολικά στο νομό υπηρετούν γύρω στους 540 αστυνομικούς οι οποίοι καλύπτουν διάφορα πόστα σε διαφορετικά τμήματα του νομού. «Το καλοκαίρι δεν επαρκούν γιατί υπάρχουν και 30 με 40 αστυνομικοί οι οποίοι βρίσκονται σε αποσπάσεις σε άλλα μέρη όπως στην Καβάλα, στη Ξάνθη και στη Ροδόπη αλλά και για άλλους σκοπούς» σημειώνει ο κ. Αρχοντόπουλος προσθέτοντας πως «το καλοκαίρι που μας πέρασε, αυτή η έλλειψη σε συνδυασμό με τις καλοκαιρινές άδειες και τη μη ενίσχυση, έδειξε πως δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε τόσο εύκολα όπως θέλουμε με δράσεις ούτως ώστε να είμαστε κοντά στους πολίτες».

«Σίγουρα χρειαζόμαστε περαιτέρω ενίσχυση του προσωπικού»

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας υπάρχει πρόβλεψη για ενίσχυση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες χωρίς ωστόσο αυτή να είναι επαρκής καθώς οι αστυνομικοί υπάλληλοι που είναι αποσπασμένοι σε άλλα μέρη της επικράτειας είναι πολλαπλάσιοι από αυτούς της ενίσχυσης. «Όταν έρχονται 6 ή 7 άτομα για ενίσχυση τη στιγμή που λείπουν έως και 40 ήδη εκτός Χαλκιδικής είναι σα να μη κάνουμε τίποτα», εξηγεί ο κ. Αρχοντόπουλος.

Παρόλα αυτά, η εγκληματικότητα που σημειώνεται στο νομό φαίνεται πως περιορίζεται σε  μικροεγκληματικότητα, με συνηθέστερα περιστατικά αυτά των μικροκλοπών και της κατοχής απαγορευμένων ναρκωτικών ουσιών.

«Tα περιπολικά της Χαλκιδικής είναι σε διαρκή επαγρύπνηση και ετοιμότητα για οτιδήποτε προκύψει. Oι ομάδες ΟΠΚΕ και ΔΙΑΣ βρίσκονται σε διαρκείς περιπολίες για την αποτροπή έκνομων ενεργειών, όπως και η Ασφάλεια και οι ομάδες δίωξης ναρκωτικών με συνεχόμενες επιτυχίες στην πάταξη του εγκλήματος κλοπών και ναρκωτικών αντίστοιχα. Παράλληλα, οι υπηρεσίες Τροχαίας και ΟΕΠΤΑ βρίσκονται σε συνεχή κίνηση στο δρόμο και μεριμνούν για την πρόληψη τροχαίων και τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων», σημειώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χαλκιδικής.