Πηγή Φωτό: zootechnia-expo.gr

Σε εξέλιξη βρίσκεται η 12η Zootechnia που λαμβάνει χώρα στους χώρους της ΔΕΘ – Helexpo στη Θεσσαλονίκη με την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής να δίνει δυναμικά το παρών.

Στο πλαίσιο της μεγάλης αγροκτηνοτροφικής έκθεσης, ο Αγροτικός και Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Γαλάτιστας παρουσίασε για πρώτη φορά ένα προϊόν τυριού που παράγεται από την Ομάδα Παραγωγών Αιγοπρόβειου Γάλακτος.

Στην έκθεση λαμβάνουν μέρος πολλοί εκθέτες, ενώ αίσθηση προκάλεσαν τα άλογα που φιλοξενούνται για όγδοη συνεχή χρονιά στο πλαίσιο του καθιερωμένου πλέον «ΣΑΛΟΝΙΟΥ ΑΛΟΓΟΥ», το οποίο αποτελεί τη μεγάλη συνάντηση των φίλων του αλόγου και των επαγγελματιών του κλάδου από την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Συμμετέχουν φορείς και ιδιώτες με 50 και πλέον άλογα από όλη την Ελλάδα ενώ σε μία διαμορφωμένη πίστα διαστάσεων 20Χ50 μ. παρουσιάζουν παραστάσεις δεξιοτεχνίας, αρματοδρομίες και διάφορα άλλα δρώμενα. Παράλληλα, σε διαμορφωμένους χώρους περιμετρικά της πίστας, διεξάγονται δράσεις στις οποίες συμμετέχουν Ιππικοί Όμιλοι από διάφορες περιοχές της χώρας.