Η κόρης της δολοφονημένης Καρολάιν Κράουτς, η μικρή Λυδία, βρίσκεται τις τελευταίες εβδομάδες στις Φιλιππίνες μαζί με τη θεία, τον θείο και τη γιαγιά της. Πλέον η οικογένειά της έχει λάβει την οριστική της απόφαση για αλλαγή επωνύμου του μόλις 2,5 ετών κοριτσιού, προκειμένου τίποτα να μην τη συνδέει με τον δολοφόνο πατέρα της, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Ο πατέρας της Καρολάιν, Ντέιβιντ Κράουτς, δήλωσε στον Ant1 ότι υπάρχουν σκέψεις το κορίτσι να υιοθετηθεί από τη θείας της και να λάβει είτε το επώνυμο Κράουτς ή το επώνυμο του θείου της, τον οποίο –πληροφορίες αναφέρουν– ότι αποκαλεί «μπαμπά». Πριν από λίγες ημέρες, η μητέρα της δολοφονημένης Καρολάιν βρέθηκε ξανά στην Ελλάδα, προκειμένου να «τακτοποιήσει σημαντικά διαδικαστικά ζητήματα για τη μόνιμη παραμονή της στις Φιλιππίνες» – κάτι που βρίσκει αντίθετους τους γονείς του Αναγνωστόπουλου. Η μητέρα της Καρολάιν φέρεται να έχει σκληρύνει τη στάση της, αφού έμαθαν πως οι παπούδες της Λυδίας από την πλευρά του πατέρα, έβαλαν το κοριτσάκι να μιλήσει τηλεφωνικά με τον δολοφόνο της μητέρας του.

Ντέιβιντ Κράουτς: «Θα ήταν απαράδεκτο η Λυδία να φέρει το επίθετο τού δολοφόνου της μητέρας της»

Σε δηλώσεις του στον Ant1 o Ντέιβιντ Κράουτς υπογράμμισε: «Η Λυδία σίγουρα θα αλλάξει το επίθετο της. Πρόθεση μου ήταν να αλλάξει το επίθετο του πατέρας της από την ημέρα της σύλληψης του, στο μνημόσυνο της κόρης μου για όσα είχε κάνει. Θα ήταν απαράδεκτο η Λυδία να φέρει το επίθετο του άνδρα που δολοφόνησε τη μητέρα της. Ο νόμος δίνει μια σειρά από λόγους για τους οποίους μπορεί να αλλάξει το επίθετο ενός παιδιού».

Σε άλλο σημείο ο κ. Κράουτς ανέφερε: «Η Καρολάιν είχε και βρετανική και φιλιππινεζική υπηκοότητα. Θα κάνει και η Λυδία αίτημα για διπλή υπηκοότητα και όταν έχει το διαβατήριό της θα μπορεί να ταξιδεύει ευκολότερα από και προς την Ελλάδα».

Πηγή: athensvoice.gr