Στις 20 Φεβρουαρίου ξεκινούν οι αιτήσεις για τα κουπόνια αγορών βασικών προϊόντων, το λεγόμενο Market Pass, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας σήμερα, Κυριακή, στο Open.

Οι πληρωμές των δικαιούχων θα γίνουν είτε στην άυλη κάρτα ή σε τραπεζική κατάθεση έως τις 10 Μαρτίου, αλλά όσοι επιλέξουν τον δεύτερο τρόπο θα έχουν λαμβάνειν μικρότερο ποσοστό επιδότησης.

Εάν πρόκειται για άυλη κάρτα θα κατατεθούν δύο μήνες, ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος, ενώ αν πρόκειται για τραπεζικό λογαριασμό θα δοθούν τρεις μήνες και κάθε μήνα θα προστίθεται το ποσό στην άυλη κάρτα, εξήγησε ο κ. Παπαθανάσης.

Στην περίπτωση που κάποιος δεν χρησιμοποιήσει τα χρήματα τον Μάρτιο, μπορεί να τα χρησιμοποιήσει και τον Απρίλιο και στο τέλος του εξαμήνου θα δοθεί μια παράταση μέχρι τέλος Αυγούστου για να χρησιμοποιηθούν αυτά τα χρήματα, συνέχισε ο ίδιος. Πέρα από τα σούπερ μάρκετ τα κουπόνια δύνανται να εξαργυρωθούν και στις λαϊκές αγορές, σε όσους έχουν POS.

Με το Market Pass δίνεται για έξι μήνες ενίσχυση ύψους 10% επί των αγορών νοικοκυριών, που πληρούν τα κριτήρια, σε σουπερ μάρκετ, φούρνους, κρεοπωλεία, οπωροπωλεία και άλλα καταστήματα λιανικής τροφίμων.

Κάθε δικαιούχος μπορεί να αιτείται την έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας εισερχόμενος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, στην οποία θα πιστώνεται το σχετικό ποσό της οικονομικής ενίσχυσης. Να σημειωθεί, ότι η κάρτα εκδίδεται από τράπεζα.

Διαβάστε περισσότερα στο makthes.gr