Στο Μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων, το σημείο όπου κατέπεσαν τα δύο F5 πριν από 28 περίπου χρόνια στο όρος Ίταμος της Σιθωνίας Χαλκιδικής, βρέθηκαν μέλη της Ομάδας Εθελοντών Δραγουντέλι.

Ο πρόεδρος της ομάδας αντικατέστησε τη σημαία και άναψε ένα κερί προς τιμή των θανόντων αεροπόρων.

«28 Χρόνια μετά (1.2.1995) εμείς είμαστε εδώ για να τους θυμόμαστε αλλά και να τους τιμούμε με το ελάχιστο που μπορούμε», ανάφερε η ομάδα σε ανάρτησή της.

Ήταν 1 Φεβρουαρίου του 1995, όταν δύο αεροσκάφη F5 της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ εκτελούσαν χαμηλή, διατεταγμένη πτήση, συγκρούστηκαν μεταξύ τους και έπεσαν πάνω στο όρος Ίταμος της Σιθωνίας Χαλκιδικής.

Από το δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, τρία νέα παληκάρια της πολεμικής αεροπορίας, ο σμηναγός Αριστείδης Μαρτάκης, ο υποσμηναγός Περικλής Κουβενταράς και ο ανθυποσμηναγός Γεώργιος Χουσελάς.

Από τις έρευνες το μόνο που βρέθηκε ήταν τα λιγοστά οστά των πεσόντων που τοποθετήθηκαν στη συνέχεια στο κενοτάφιο κοντά στο σημείο σύγκρουσης. Αργότερα, στον λόφο Στηθούρι στήθηκε ένας μεγάλος Σταυρός.

Παράλληλα, η πολιτεία το 2001 ανήγειρε το μνημείο στη μνήμη των τριών πεσόντων αεροπόρων στη θέση Ζωγράφου στη Βουρβουρού, κοντά στο 20ό χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Αγίου Νικολάου – Βουρβουρούς, εκεί όπου τελείται το μνημόσυνο. Ο δήμος Σιθωνίας με πρωτεργάτη τον εκλιπόντα Νικόλαο Παπαδημητρίου, απόστρατο επίσης της αεροπορίας είχαν ζητήσει επίμονα να τιμάται η μνήμη των αεροπόρων που έπεσαν στον Ίταμο και μαζί με εκείνους, η μνήμη όλων των πεσόντων.