Απάντηση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έλαβε ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής κ. Πάνας Απόστολος στην κοινοβουλευτική του παρέμβαση με την οποία ζητούσε την αύξηση των οργανικών θέσεων ΕΕΠ(Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό) και ΕΒΠ (Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό) σε Γενική και Ειδική Εκπαίδευση για την υποστήριξη των μαθητών με κινητικές, μαθησιακές ανάγκες και προβλήματα υγείας.

Στην απάντησή του το Υπουργείο αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως εξετάζει θετικά το αίτημα για σύσταση νέων θέσεων των κλάδων του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού, αφού διαπιστωθούν τεκμηριωμένα οι πραγματικές ανάγκες κατά κλάδο και ανά θεσμό ειδικής αγωγής και ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες ενέργειες για την έκδοση των κατάλληλων πράξεων για το σκοπό αυτό.

Ο κ. Πάνας σχολίασε σχετικά: «Με την Απάντησή του στην κοινοβουλευτική μου παρέμβαση το Υπουργείο Παιδείας επισημαίνει, πως μελετά το αίτημά μου να ενισχύσει  με  ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό τη Γενική και Ειδική Εκπαίδευση. Παραμένω στο πλευρό των πολιτών διεκδικώντας ουσιαστική και περαιτέρω ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της εκπαίδευσης της επικράτειας αλλά και της Χαλκιδικής».

 Το ακριβές κείμενο της απάντησης του Υπουργείου έχει ως εξής: