Ολοκληρώνεται αύριο η ψηφοφορία  για το διεθνή διαγωνισμό ” Museums in Short” στον οποίο η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους συμμετέχει με την ταινία “Chalcidice. Touch the Past, feel the Future”.

Η ταινία διαγωνίζεται για το βραβείο κοινού.
Μπορείτε να δείτε και να ψηφίσετε την ταινία εδώ:

https://www.museumsinshort.eu/…/dettaglio_video_2022…

Λίγα λόγια για την ταινία:
Οι πολυμεσικές εφαρμογές στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου παρουσιάζουν τη συνολική εικόνα της ανθρώπινης παρουσίας στη Χαλκιδική, και ενεργοποιούν τη σκέψη, τη φαντασία και την ερμηνευτική δυνατότητα του κάθε επισκέπτη, ανεξαρτήτως ηλικίας και ειδικών γνώσεων.
Διαδραστικός Χάρτης και Χρονολόγιο.
Ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο, από τα προϊστορικά έως και τα ρωμαϊκά χρόνια. Περισσότερα από 180 σημεία ενδιαφέροντος προβάλλονται μέσα από σύντομα αλλά αναλυτικά κείμενα, κινούμενα γραφικά, φωτογραφίες θέσεων, αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και αντικειμένων και δίνουν στον επισκέπτη τη δυνατότητα να εξερευνήσει θέσεις Προϊστορικές, Πρώιμης Εποχής Σιδήρου, πόλεις-αποικίες των ιστορικών χρόνων, ιερά και νεκροταφεία. Μια Χρονογραμμή διασχίζει την ιστορία της Χαλκιδικής, με πάνω από 70 σταθμούς, που προβάλλονται μέσα από κείμενα, πρωτότυπες γραφιστικές απεικονίσεις και κινούμενους χάρτες.
Ιστορία της Έρευνας.
Η αρχαιολογική έρευνα στη Χαλκιδική, βασισμένη στα χρονικά των περιηγητών του 180υ και του 19ου αιώνα, στις πρώτες έρευνες των πρωτοπόρων επιστημόνων, στις έρευνες της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και σε εκείνες των Ξένων Αρχαιολογικών Σχολών και Ινστιτούτων, παρουσιάζεται μέσα από πλούσιο φωτογραφικό και αρχειακό υλικό, που συνοδεύονται από τις αντίστοιχες πληροφορίες.
Γραπτές Πηγές.
Η ιστορία και η μυθολογία της Χαλκιδικής ξεδιπλώνονται μέσα από τις γραπτές πηγές Ηροδότου και του Θουκυδίδη. Απεικονίσεις επεισοδίων των Περσικών πολέμων και του Πελοποννησιακού Πολέμου παρουσιάζονται με εμπνευσμένα πρωτότυπα σχέδια και συνοδεύουν τα κείμενα σε 53 κάρτες.
https://www.museumsinshort.eu/…/dettaglio_video_2022...