Όχι ένα και δύο αλλά πολλά σκαπτικά μηχανήματα εργάζονται στο χωριό της Φούρκας, όπου εκτελείται το μεγάλο έργο της ανάπλασης του οικισμού.  Σκοπός του έργου είναι να αλλάξει ριζικά την όψη της δημοτικής κοινότητας Φούρκας, διατηρώντας παράλληλα τα παραδοσιακά της χαρακτηριστικά.

Το έργο που ικανοποιεί αίτημα των κατοίκων του χωριού αναμένεται να αναδείξει τον παραδοσιακό χαρακτήρα της δημοτικής κοινότητας και να ενισχύσει το ιστορικό της ανάγλυφο, εκσυγχρονίζοντας παράλληλα όλες τις υποδομές της.

Στη φάση εκτέλεσης του έργου γίνεται μια σειρά τμηματικών παρεμβάσεων με την κατασκευή υψηλής ποιότητας υποδομών που θα συντελέσουν στη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση και θα συμβάλλουν στην βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων.

Η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά δηλώνει ικανοποιημένη από την πορεία των εργασιών και μιλά για ένα προσωπικό της στοίχημα από τον προεκλογικό της αγώνα. Η ίδια έχει επαναλάβει πολλές φορές ότι η τουριστική ανάπτυξη της Φούρκας διαφαίνεται ήδη από τον αριθμό οικημάτων που μισθώνονται για βραχυχρόνια χρήση, και στην προοπτική αυτή, ο δήμος συντελεί με όλες του τις δυνάμεις.

Δεν αποκλείεται, με τον χρόνο και τον καιρό σύμμαχο, το έργο να έχει ολοκληρωθεί ως το καλοκαίρι.