Είναι εκείνες οι στιγμές που ο καθένας από εμάς ζητά μια πλήρη αποσύνδεση από τη καθημερινότητα και μια ουσιαστική στιγμή με τον εαυτό του, έστω και για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Είναι πραγματικά εκείνες οι φορές που το μόνο που χρειάζεται κανείς είναι μερικές ώρες χαλάρωσης και ευεξίας για να απαλλαγεί από τους βεβαρημένους ρυθμούς της καθημερινότητας και να αφεθεί στην μοναδική εμπειρία που προσφέρουν οι ιαματικές πηγές!

Ιαματικά Λουτρά Αγίας Παρασκευής 

Ξακουστό για μια από τις πιο θεραπευτικές ιαματικές πηγές, είναι το χωριό της Χαλκιδικής η Αγία Παρασκευή στον δήμο Κασσάνδρας. Το καταπράσινο χωριό, γνωστό για το κατάφυτο δάσος και τα εκλεκτό μέλι του, που αναβλύζει παράδοση, περιέχει και κάτι ακόμη που είναι ικανό κυριολεκτικά να σε θεραπεύσει: Ένα υδροθεραπευτήριο με θέα το απέραντο γαλάζιο!

Τα Λουτρά της Αγίας Παρασκευής δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από όλα τα υπόλοιπα. Βρίσκονται σε ένα ευλογημένο μέρος από τον Θεό, που πραγματικά σου κόβει την ανάσα. Τα απόκρημνα βράχια, η θέα στο γαλάζιο του Αιγαίου Πελάγους, το πευκόφυτο τοπίο μαζί με το κελάηδημα των πουλιών συνθέτουν το απόλυτο ελληνικό τοπίο. Εκείνο που αποζητεί ο κάθε Έλληνας, αλλά και ο ξένος επισκέπτης.

Οι φυσικές ιαματικές πηγές αναβλύζουν από τα έγκατα της γης. Με τη μοναδική σύσταση των χημικών στοιχείων που περιέχουν και τις σπάνιες θεραπευτικές τους ιδιότητες αναζωογονούν το σώμα και το πνεύμα.

Ενα σύγχρονο SPA είναι σε θέση να προσφέρει στους επισκέπτες του χαλάρωση, αναζωογόνηση και ευεξία. Διαθέτουν δυο  πισίνες, μια εσωτερική και μια εξωτερική, δύο μεγάλες σάουνες, δύο χαμάμ και αίθουσες χαλαρωτικού μασάζ. Στο υδροθεραπευτήριο οι επισκέπτες θα βρουν επίσης τέσσερα ολοκαίνουρια τζακούζι (2 με ιαματικό και 2 με γλυκό νερό) με θέα την θάλασσα, καθώς και αναψυκτήριο-cafe bar που προσφέρει απολαυστικούς καφέδες, ροφήματα, κοκτέιλ κ.α..

Τα  νερά των φυσικών ιαματικών πηγών Αγίας Παρασκευής συνιστώνται για:

Θεραπευτικές ιδιότητες:

  • Παθήσεις Οστών
  • Παθήσεις  Αρθρώσεων
  • Ρευματοειδής Αρθρίτιδα
  • Αγκυλωτική Σπονδυλαρθρίτιδα
  • Ελυστική Οστεοαρθρίτιδα
  • Δισκοπάθεια
  • Μυΐτιδα – Μυαλγία
  • Τενοντίτιδα
  • Παλαιά Κατάγματα
  • Αυχενικό Σύνδρομο

Δερματολογικές Παθήσεις:

  • Σμηγματορροϊκή Δερματίτιδα
  • Ψωρίαση  –  Ακμή Εκζεματοειδή

Ουρολογικές και γυναικολογικές παθήσεις

  • Χρόνια Κυστίτιδα Φλεγμονές

Τα τελευταία χρόνια τα Λουτρά της Αγίας Παρασκευής σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΗΚ Κασσάνδρας, Ηρακλή Λειβαδιώτη, έχουν ανακαινιστεί και έχουν αναβαθμιστεί πλήρως ύστερα από μια μεγάλη προσπάθεια τόσο της τωρινής διοίκησης όσο και της προηγούμενης: «Έχουμε καταβάλει κάθε προσπάθεια, ώστε τα Λουτρά της Αγίας Παρασκευής να γίνουν ένας βιώσιμος τουριστικός προορισμός τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε όλο τον κόσμο! Έναν προορισμό που ανακουφίζει, ξεκουράζει, εκπαιδεύει και μορφώνει ψυχικά, σωματικά και πολιτιστικά», επεσήμανε ο κ. Λειβαδιώτης.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι οι ιαματικές πηγές της Αγίας Παρασκευής είναι μια από τις 82 πηγές στον ελλαδικό χώρο που έχουν λάβει το ΦΕΚ αναγνώρισης του νερού ως ιαματικό και το 2020 το υδροθεραπευτήριο πήρε και το ειδικό σήμα λειτουργίας του (άδεια λειτουργίας), γεγονός που αναβαθμίζει τις ιαματικές λουτρικές εγκαταστάσεις: «Ύστερα από την οριστική αδειοδότηση της λειτουργίας των Ιαματικών Λουτρών της Κασσάνδρας, είμαστε πλέον από τα λίγα υδροθεραπευτήρια στην Ελλάδα που λειτουργούμε νόμιμα και αυτό έχει ιδιαίτερη αξία, καθώς προσφέρονται σημαντικές προοπτικές επιτυχίας και ανάπτυξης για τα λουτρά στη Αγία Παρασκευή!», τονίζει ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης δήμου Κασσάνδρας (ΚΕΔΗΚ).

Για να γίνουν οι απαραίτητες συντηρήσεις τα λουτρά παραμένουν κλειστά μόνο για δυο μήνες μέσα στον βαρύ χειμώνα, ενώ όλους τους υπόλοιπους μήνες παραμένουν ανοιχτά για να εξυπηρετήσουν το κοινό.

«Ο ξένος κόσμος τιμά ιδιαίτερα τις ιαματικές πηγές. Αυτό φαίνεται τους καλοκαιρινούς μήνες που έχουμε πραγματικά πάρα πολύ κόσμο και πολλές φορές μας είναι αδύνατον να εξυπηρετήσουμε, καθώς είμαστε γεμάτοι», αναφέρει ο κ. Λειβαδιώτης, ο οποίος συνεχίζει λέγοντας πως «φέτος, παρά την απουσία των Ρώσων πελατών κάναμε ένα ρεκόρ εισπράξεων, πράγμα το οποίο μας βοήθησε να ανεβάσουμε τον τζίρο!».

Σύμφωνα με τον ίδιο το υδροθεραπευτήριο έχει εξαιρετικά καλή απόδοση και τους υπόλοιπους μήνες, καθώς προσελκύει και κόσμο από τις γύρω περιοχές, αλλά και από διάφορους κοντινούς νομούς της Ελλάδας: «Στόχος είναι η ανάδειξη και προβολή της περιοχής, η αύξηση  της τουριστικής κίνησης με την προσέλκυση τουριστών εντός και εκτός νομού, και βέβαια την παροχή ουσιαστικής θεραπείας στους έχοντες ανάγκη», λέει ο ίδιος και εξηγεί: «Ο ιαματικός τουρισμός αναμφίβολα αποτελεί πόλο έλξης, ενώ δημιουργεί όφελος στους λουόμενους και στην τοπική κοινωνία».

«Οι πολλαπλές μορφές τουρισμού που αναπτύσσονται στον δήμο Κασσάνδρας  ικανοποιούν κάθε γενικό και ειδικό ενδιαφέρον των επισκεπτών. Πρόκειται για έναν τόπο που μπορεί και θέλει να κεντρίσει το ταξιδιωτικό ενδιαφέρον όλο το χρόνο. Με βασικό σημείο αναφοράς τα ιαματικά λουτρά της Αγίας Παρασκευής», καταλήγει ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚ κάνοντας ταυτόχρονα κάλεσμα στον κόσμο να επισκεφθεί τα λουτρά!

Αν βρεθείτε λοιπόν στη Χαλκιδική, δεν πρέπει να χάσετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε τα λουτρά της Αγίας Παρασκευής, καθώς η εμπειρία είναι μοναδική.

Τα ιαματικά νερά που αναβλύζουν σε θερμοκρασία 36ο C, σε συνδυασμό με το κατάφυτο τοπίο, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «θαύμα της φύσης» χαρίζουν στους ψαγμένους επισκέπτες μια ανάσα δροσιάς, χαλάρωσης και απίστευτης ευεξίας.