Ενάντια στις ομάδες Κ-14 και Κ-16 της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δράμας αγωνίστηκαν οι αντίστοιχες ομάδες της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χαλκιδικής.

Αποτελέσματα αγώνων:

  • Κ16 ΕΠΣΧ – ΕΠΣ Δράμας: 1-1
  • Κ14 ΕΠΣ Χαλκιδικής – ΕΠΣ Δράμας 0-1

Οι αγώνες διεξήχθησαν εντός έδρας στο Ενωσιακό Γήπεδο στις Καλύβες.

«Έχουμε παίξει δύο παιχνίδια την προηγούμενη αγωνιστική με την ΕΠΣ Κιλκίς, με τις μεικτές ομάδες τις αντίστοιχες. Είχαμε μία νίκη και μία ισοπαλία. Τα πράγματα είναι καλά. Εμείς έχουμε μία σταθερή βελτίωση τα τελευταία χρόνια και πιστεύω ότι κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε στο Xalkidiki Politiki ο πρόεδρος της ΕΠΣΧ Σταύρος Σαρηγιαννίδης.

Παράλληλα ο πρόεδρος εκτίμησε ότι «έχει ανέβει το επίπεδο. Υπάρχουν πολλά παιδιά στο νομό τα οποία έχουνε ταλέντο. Εμείς προσπαθούμε να φέρουμε τους καλύτερους ποδοσφαιριστές για να παίξουν στις δικές μας ομάδες. Γίνεται μία πάρα πολύ καλή δουλειά και από την πλευρά των προπονητών και από την πλευρά του Ισάακ Εδιαρόγλου ο οποίος προΐσταται της προσπάθειας που γίνεται με την επιλογή των ποδοσφαιριστών».

Παράλληλα ο κ. Σαρηγιαννίδης τόνισε ότι στόχος της Ένωσης είναι «να έρθουν τα παιδιά στον αθλητισμό. Είναι βασικό τα παιδιά να αθλούνται και να ασχολούνται με πράγματα τα οποία θα τους βοηθήσουν στη συνέχεια της ζωής του. Αν κάποιο από αυτά τα παιδιά έχει κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο στο κομμάτι του ποδοσφαίρου, γιατί είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικός ο χώρος, νομίζω ότι θα το δούνε οι μεγαλύτερες ομάδες και ευελπιστούμε ότι στο μέλλον θα έχουμε και κάποιους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές σε μεγαλύτερες κατηγορίες».

Σε ερώτηση για το αν η Χαλκιδική είναι κατάλληλη ώστε να προσελκύσει περισσότερα παιδιά στα γήπεδα, ο πρόεδρος σημείωσε πως: «Εμείς όταν αναλάβαμε πριν έξι χρόνια είχαμε 32 παιδικές ομάδες στο νομό. Σήμερα οι ομάδες αυτές είναι πάνω από 80 οπότε καταλαβαίνετε ότι υπάρχει προοπτική και οι ομάδες αυξάνονται οπότε αυξάνεται και ο αριθμός των ποδοσφαιριστών».

Τέλος ξεκαθάρισε πως «αυτό που έχουμε να διαβεβαιώσουμε τους γονείς είναι ότι παίρνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφάλεια και την υγεία των ποδοσφαιριστών. Αυτό που έχουμε κάνει και είναι πολύ πρόσφατο με την χορηγία του Ελληνικού Χρυσού που μας έδωσε 20 απινιδωτές και τους δώσαμε στις ομάδες».