Ένα διαρκές σφυροκόπημα ερωτήσεων δέχεται από το πρωί ο πατέρας των παιδιών από την Πάτρα στη δίκη για το θάνατο της πρωτότοκης κόρης του, για τον οποίο κατηγορείται η εν διαστάσει σύζυγός του. Την εκδοχή του παραπεμπτικού βουλεύματος ότι η κατηγορούμενη είναι υπεύθυνη για το θάνατό της υποστήριξε καταθέτοντας στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Ο πατέρας των παιδιών επανέλαβε την εκτίμησή του ότι η κατηγορούμενη σκηνοθέτησε την αιφνίδια ασθένεια της πρωτότοκης κόρης της τον Απρίλιο του 2021, για να τον εκδικηθεί επειδή είχε φύγει από το σπίτι.

«Η Τζωρτζίνα παρέμεινε στο νοσοκομείο τέσσερις ημέρες μέχρι να υποστεί την ανακοπή», ανεφερε.

Ο εν διαστάσει σύζυγος της κατηγορούμενης απαντώντας στις ερωτήσεις του συνηγόρου υπεράσπισης  της μητέρας, Αλέξη Κούγια, είπε πως η πρωτότοκη κόρη του στο νοσοκομείο όταν την ρώτησε τι έχει, κοίταζε τη μητέρα της για να απαντήσει.

Ο συνήγορος υπεράσπισης διερωτήθηκε εάν η μητέρα της, είχε «δασκαλέψει» την Τζωρτζίνα, δε θα έπρεπε να πει στον πατέρα της για τους σπασμούς και τα άλλα συμπτώματα με τον πατέρα να απαντά:

«Όταν πας και μιλάς στο παιδί σου με το οποίο είστε αχώριστοι και κοιτάει τη μάνα του για να σου απαντήσει κάτι σημαίνει.»

« Η απόπειρα ήταν διεκδίκηση, η συνέχεια εκδίκηση»

Ο μάρτυρας απαντώντας σε ερωτήσεις του Αλέξη Κούγια είπε πως το κίνητρο της κατηγορούμενης στην περίπτωση της απόπειρας ήταν η διεκδίκηση ενώ στη συνέχεια, η εκδίκηση. Ο μάρτυρας απάντησε και για το θάνατο της Μαλένας, λέγοντας πως οι γιατροί τους είχαν πει πως θα έπρεπε να μείνει στην Αθήνα με μητέρα της για χημειοθεραπείες και εκείνος να επιστρέψει Πάτρα.

Τι είπε για την κεταμίνη

Συνήγορος υπεράσπισης : Σε ποιο σημείο λέει βούλευμα ότι χορηγήθηκε κεταμίνη στην απόπειρα και με τι τρόπο;

Πατέρας παιδιών:Δεν το έχω μπροστά μου.

Συνήγορος υπεράσπισης : Σε ποιο σημείο λέει με ποιο τρόπο χορηγήθηκε;

Πατέρας παιδιών : Είναι εικασία…

Συνήγορος υπεράσπισης : Είναι τιμή σας που το λέτε.

Πως υποστηρίζετε την κατηγορία;

Πατέρας παιδιών : Υπάρχει έγγραφο μέσα στη δικογραφία που εξηγεί τα πάντα για κεταμίνη. Υπάρχουν καταθέσεις ιατροδικαστών. Υπάρχει έγγραφο που λέει εάν περάσει κάποιος χρόνος δεν μπορεί να ανευρεθεί η κεταμίνη. Στην ανακοπή το παιδί επανήλθε. Μετά που απεβίωσε η κόρη μου ανευρέθηκε.

Συνήγορος υπεράσπισης : Έχετε κάποιο στοιχείο ή μόνο βούλευμα;

Πατέρας παιδιών : Κυρίως το βούλευμα.

Καθ´ όλη τη διάρκεια της εξέτασης, η κατηγορούμενη παρακολουθεί σιωπηρή τη διαδικασία, ενώ σήμερα δεν κρατάει φωτογραφία της κόρης της όπως στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Με την έναρξη της συνεδρίασης η πρόεδρος του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ανακοίνωσε πως ένας εκ των ενόρκων της σύνθεση αντικαταστάθηκε με την αναπληρώτρια του, λόγω κωλύματος που ανέκυψε και αφορά λόγους υγείας και προσωπικούς. Ο Αλέξης Κούγιας επιφυλάχθηκε να ενημερωθεί και να δει εάν προκύπτει θέμα ακυρότητας της συνθέσεως.

Πηγή: ertnews.gr