Μουσικές, μυρωδιές και ψησταριές γέμισε σήμερα η πρωτεύουσα της Χαλκιδικής, ο Πολύγυρος, όπου συγκεντρώθηκαν δεκάδες δημότες προκειμένου να γιορτάσουν την Τσικνοπέμπτη. Μια ημέρα που σηματοδοτεί τυπικά την έναρξη των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Μικροί και μεγάλοι, ντόπιοι και ξένοι, απόλαυσαν τα εδέσματα, γιόρτασαν και χόρεψαν συνοδεία παραδοσιακών οργάνων στην πλατεία του Πολυγύρου.

To μήνυμα του Δημάρχου Αστέριου Ζωγράφου

«Όλος ο Δήμος Πολυγύρου είναι μία αγκαλιά. Το έναυσμα δόθηκε σήμερα που είναι Τσικνοπέμπτη. Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι από τη συμμετοχή του λαού, τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα. Δεν είναι μόνο οι ντόπιοι, είναι και ξένος κόσμος ο οποίος μας επισκέφθηκε και ήρθε να γνωρίσει από κοντά τα καρναβαλικά ήθη και έθιμά μας. Θα συνεχίσουμε το επόμενο χρονικό διάστημα με νέες εκδηλώσεις οι οποίες πραγματικά θα αφήσουν τον κόσμο έκπληκτο. Εκείνο που ζητάμε εμείς είναι να συμμετάσχει ο κόσμος σε αυτά που διοργανώνει ο Δήμος, γιατί έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια από την πλευρά μας, μετά από τον covid, που διήρκεσε δύο χρόνια περίπου που περάσαμε από αυτή τη τραγική ασθένεια, ώστε να οργανωθούμε και να ανταποκριθούμε στα καλέσματα του κόσμου του Δήμου Πολυγύρου και κυρίως να επανέλθει το παλιό καρναβάλι. Την Κυριακής της Αποκριάς θα δείτε μέχρι και άρματα. Εύχομαι αυτή η προσπάθεια την οποία ξεκινήσαμε να έχει ευτυχή αποτελέσματα και ο κόσμος να ψυχαγωγηθεί και πραγματικά να ζήσουμε καλύτερες στιγμές. Χρόνια πολλά και καλή αποκριά σε όλους».