Τα αποκριάτικα αναμένεται να «φορέσει» η Κοινότητα της Νέας Φώκαιας στο Δήμο Κασσάνδρας ενόψει αυριανής παρέλασης της Αποκριάς, καθώς οι κάτοικοι ετοιμάζονται πυρετωδώς.

Όπως αποκάλυψε στο Xalkidiki Politiki ο πρόεδρος της Νέας Φώκαιας Καπετάνιος Κομνηνός, θα υπάρξουν ορισμένα άρματα αλλά και πεζοπόρα τμήματα. «Τα πεζοπόρα τμήματα αποτελούνται από τον Πολιτιστικό μας Σύλλογο, από το Νηπιαγωγείο της Νέας Φώκαιας, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο με τέσσερα- πέντε άρματα. Είχαμε και κάποιες απώλειες λόγω κορωνοϊού που δεν προχωρήσαν. Θα γίνει η παρέλαση αρχίζοντας από κάτω από τη γέφυρα μέχρι εδώ πάνω που θα μαζευτούν όλοι οι καρναβαλιστές να χορέψουν, να διασκεδάσουν, να πιούνε και να περάσουν όσο μπορούνε καλύτερα».

Όσον αφορά το θέμα της παρέλασης, ο πρόεδρος αποκάλυψε πως θα υπάρξουν «θέματα καθαυτού σατυρικά και πολιτικά και από μεριάς τηλεόρασης. Είναι όλα σατυρικά και βέβαια θα είναι κόσμια, χωρίς να δημιουργούμε προβλήματα. Είναι θέματα τα οποία είναι της εποχής και καθαυτού σάτιρας.

Είχαμε κάνει και το 2020 το καρναβάλι αλλά τα πράγματα γίναν χειρότερα από την επόμενη μέρα. Προλάβαμε κάναμε το καρναβάλι, είχε φοβερή επιτυχία, ο κόσμος δηλαδή του άρεσε. Είχαμε πάρα πολύ κόσμο, ίσως και 3.500, είχε γεμίσει εδώ η παραλία, η πλατεία μας, ήταν πολύ πετυχημένο. Την επόμενη μέρα ή μετά από 2-3 μέρες σταμάτησε και πολλοί δεν προλάβαν να κάνουνε καρναβάλι λόγω του κορωνοϊού. Κοπήκαν όλα και από τότε δε μπορέσαμε να κάνουμε, φυσικά γιατί υπήρχε αυτό το πρόβλημα και φέτος τα καταφέραμε από μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι δουλέψαν πραγματικά και ήθελαν να παρουσιάσουν κάτι για να είμαστε έτοιμοι για την αυριανή παρέλαση, η οποία θα ξεκινήσει γύρω στις 12 το μεσημέρι. Αφού τελειώσει η παρέλαση, θα μαζευτούν οι καρναβαλιστές στο χώρο της πλατείας για τη διασκέδαση. Αυτό είναι όλο το κόνσεπτ».

Αναφορικά με τη βοήθεια που υπήρξε από τους τοπικούς φορείς και τους επαγγελματίες ο κ. Καπετάνιος τόνισε πως «εδώ στο χωριό μας είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Με μια κουβέντα θέλαν όλοι να προσφέρουν. Αυτό είναι πολύ καλό για εμάς. Δε το βρίσκεται σε όλα τα χωριά αυτό νομίζω. Όλοι οι άνθρωποι προσέφεραν, ο ένας είτε με είδη είτε με υλικά, ο άλλος με χρήματα για να μπορέσουμε να πάρουμε δώρα και δεν κολλήσαμε πουθενά σε αυτό. Ό,τι χρειαζόταν ένα τηλέφωνο έπαιρνες κάποιον και ήταν έτοιμος να βοηθήσει. Έχουμε πολλή αλληλεγγύη σε αυτό και νομίζω αύριο θα είναι ένα επιτυχημένο καρναβάλι ώστε να περάσει ο κόσμος όμορφα και να ευχαριστηθεί γιατί είτε λίγο είτε πολύ είμαστε όλοι κάπως down. Είχαμε βοήθεια και από τον Δήμο και από την ΚΕΔΗΚ. Όλοι ήταν θετικοί και βοήθησαν. Νομίζω ότι θα περάσουμε όμορφα και θα διασκεδάσει ο κόσμος που θα έρθει».