Το Καρναβάλι στο Στρατώνι του δήμου Αριστοτέλη επιστρέφει δριμύτερο και μάλιστα με τη συμμετοχή όλων των εθελοντών καρναβαλιστών. Ήδη έχει ανακοινωθεί ότι την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση. Η Αποκριά είναι γεγονός για το χωριό των μεταλλωρύχων που μπήκε στους ρυθμούς της από την Τσικνοπέμπτη.

«Αφού φέτος δεν έχουν τα προβλήματα με τον κορωνοϊό, επιστρέφουμε στις εκδηλώσεις για την Αποκριά», αναφέρει ο πρόεδρος της Κοινότητας Στρατωνίου, Γιώργος Βαγιωνάς. Εξάλλου το Καρναβάλι στο χωριό, από τότε που καθιερώθηκε (δεκαετία ’60), ακυρώθηκε μονάχα δύο φορές εκτός από την περίοδο της πανδημίας. Το 2010 με τις μεγάλες πλημμύρες που κατέστρεψαν το χωριό, και μια ακόμη χρονιά λόγω πένθους.

Φέτος στην παρέλαση της Κυριακής θα συμμετέχουν περίπου δέκα ομάδες, ο Σύλλογος Σταγείρων- Στρατονίκης, και πολλά άρματα ενηλίκων. Στο τέλος της παρέλασης στην πλατεία, το έθιμο λέει ότι θα κάψουν το κεντρικό άρμα. Οι εθελοντές έχουν χωριστεί σε ομάδες και ο καθένας ξέρει τις αρμοδιότητές του, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να καταπλήξει το κοινό της διοργάνωσης.

Άνθρωποι με εμπειρία που συντονίζουν το ψυχαγωγικό και επικοινωνιακό κομμάτι των Αποκριάτικων εκδηλώσεων είναι έτοιμοι να παραδώσουν τα σκήπτρα στους επόμενους, τους νέους, ώστε κάθε χρόνο το Στρατώνι να παρουσιάζει κάτι ξεχωριστό.

Η διοργάνωση της αποκριάτικης εκδήλωσης της Κυριακής 26/2 τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Αριστοτέλη και με την ευγενική χορηγία της “Ελληνικός Χρυσός”