Μία εκδήλωση, που έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο το πενθήμερο των εκδηλώσεων, το οποίο συνδιοργάνωσε ο Δήμος μας με τον Σύλλογο Εικαστικών Δημιουργών, για τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες «Η ΛΑΜΨΗ», πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Παιδικού Καρκίνου.
Σε συνεργασία με τη Δημοτική βιβλιοθήκη παρουσιάστηκε το βιβλίο “Μουσικοθεραπεία, ο 3ος δρόμος” από την κα Ντόρα Ψαλτοπούλου- Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ & Μουσικοψυχοθεραπεύτρια. Η κα Ψαλτοπούλου καθήλωσε το κοινό, που την παρακολούθησε με αμείωτο ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. ‘Έδειξε μέσα από παραδείγματα πόσο ευεργετικά μπορεί να λειτουργήσει η μουσικοθεραπεία σε ασθενείς με χρόνια προβλήματα υγείας, καθώς βελτίωσε την ποιότητα ζωής τους και λειτούργησε ως εξαιρετικός δίαυλος επικοινωνίας με τον κοινωνικό περίγυρό τους.
Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης η σκηνή γέμισε συναίσθημα μέσα από τον χορό. “Ο χορός ως πολύτιμο εργαλείο μέσα από το οποίο αγγίζουμε τη διαφορετικότητα” ήταν η τοποθέτηση της Κοινωνικής λειτουργού και δασκάλας χορού της κας Παναγιώτας Σαχαρίδη. Στο τέλος της εκδήλωσης θερμό χειροκρότημα απέσπασαν τα παιδιά ΑμεΑ με τις χορογραφίες τους.